CHP önünde Çankaya gerilimi

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, parti önünde toplanan kalabalık bir grup, protesto gösterisi yaptı. CHP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup partili, İstanbul'un Sancaktepe ve Ankara'nın Çankaya ilçesinde gösterilen adayları protesto etti.

CHP önünde Çankaya gerilimi

CHP önünde Çankaya gerilimi - izle

"ÇANKAYA'DA TAŞDELEN İSTEMİYORUZ"

Sancaktepe'den gelen partililer ön seçimden birinci çıkan Hakkı Sağlam yerine üçüncü sıradaki Özgen Nama'nın aday gösterilmesine tepki gösterirken, PM'de Çankaya için Alper Taşdelen isminin onaylandığı haberleri de tepkiye neden oldu.

Partililer "Çankaya'da Taşdelen istemiyoruz", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

CHP önünde Çankaya gerilimi

CHP önünde Çankaya gerilimi

MALTEPE'DE DE HAREKETLİLİK

CHP'liler Maltepe'den aday gösterildiği belirtilen Belediye Başkan adayına tepki göstererek, protesto etti. İlçe binasının camına 'İthal Aday İstemiyoruz' şeklinde pankart asan partililer, Maltepe Belediyesi'ne ait otobüslerle Ankara'ya hareket etti.

CHP önünde Çankaya gerilimi

Partililer, "Biz mevcut başkanımızın Mustafa Zengin'den memnunuz. Aday gösterilen kişi de bizim kardeşimiz. Ama Maltepe'den Maltepe'yi bilen 13 tane adayımız vardı. Bu adaylara da haksızlık" dedi.

CHP'liler Maltepe belediye başkan adayının değişmesini protesto etti

ANTALYA'DA ADAY KRİZİ

Antalya'da merkez Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak, Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) mevcut başkan Süleyman Evcilmen'in yerine Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi,CHP İl binası önünde protestolara sebep oldu. İl binasına Başkan Evcilmen'in posterini asan partililerin bekleyişi sürüyor.

CHP önünde Çankaya gerilimi

Avukat Sultan Yeğen'in CHP Parti Meclisi tarafından partisinin Muratpaşa İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden yaklaşık bir saat sonra CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, il yönetimini protesto edip istifaya çağırdı.

CHP önünde Çankaya gerilimi

Antalya'da CHP'lilerden belediye başkan adayının değişmesine büyük tepki

KIRKLARELİ'DE DE TEPKİ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adaylığına Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun gösterilmesi parti İl Yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı.

CHP önünde Çankaya gerilimi

Kırklareli'nde Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu'nun belediye başkan adayı gösterilmesi il yönetimi tarafından olumsuz karşılandı. İl başkanlığında olağanüstü bir şekilde toplanan CHP Kırklareli teşkilatı, basına kapalı toplantı yaptı. Toplantı sırası görüntü almak isteyen gazetecilerle partililer arasında gerginlik çıktı.

GÜVENLİK ARTIRILDI

Tepkinin büyüme ihtimaline karşı güvenlik personeli sayısı artırılırken, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Bülent Tezcan da aşağıya inerek partililerle bir süre görüştü.

Görüşme sonrası gazetecilerle de bir süre sohbet eden Oran, Çankaya'da 29 aday adayı bulunduğunu ve bu tepkilerin doğal olduğunu söyledi.

CHP önünde Çankaya gerilimi