CHP - Saadet bayramlaşmasında oy pazarlığı

erbaş

CHP’de partileri Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, PM üyeleri Gaye Usluer, Zeynep Altıok, Ezgi Akar ve Saliha Sera Kadıgil’in yer aldığı tamamen kadınlardan oluşan heyet ağırladı.

''KARA HAREKATI KONUSUNDA KAYGILIYIZ''

Ak Parti heyetinin ziyaretinde tezkere konuşuldu. Erdoğdu, tezkereye kaygıları nedeniyle olumsuz oy verdiklerini belirterek, “Bir kan gölüne dönen Ortadoğu coğrafyasına Türkiye’nin sürüklenmesini istemiyoruz. Herşeye imkan veren torba niteliğindeki tezkere böyle bir cinayetin yolunu açabilir. Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimiz, kara harekatına askerlerimizin dahil edilmesi tehlikesi konusunda da çok kaygılıyız” dedi.

''BİZİM OYLARIMIZ SİZE YETMEZ, SİZ BİZE OY VERİN''

SP heyetinin ziyareti sırasında CHP’li Erdoğdu’nun, “SP’li arkadaşlarımız da bize oy versinler. CHP iktidarını kuralım. Çözüm CHP’de” sözlerine SP’li Erbaş, “Bizim oylarımız size yetmez, siz bize oy verin barajı geçelim” karışılığını verdi.

''ÖNEMLİ OLAN MUHALEFETİN TAVRI''

MHP’li Karakaya başkanlığındaki MHP heyetiyle görüşmede Erdoğdu, tezkereye neden “hayır” oyu verdiklerini anlatırken, “Mesele Türkiye’yi Ortadoğu’daki bir sıcak savaşa, Suriye’de bir rejim değişikliği ortamına sürükleme çabalarının bir parçası haline getirme isteği. Kuşkusuz buna karşı çıkacağız” dedi. Karakaya da, “Önemli olan muhalefetin bundan sonraki süreçte sorumlu muhalefet anlayışını yerine getirmesidir” diye konuştu.