CHP toplantısında bir güvenlik zaafiyeti daha yaşandı

CHP toplantısında bir güvenlik zaafiyeti daha yaşandı

Bugünlerde güvenlik önlemlerinin tartışıldığı CHP grubunda ilginç bir olay yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı sonrası il başkanları ile yaptığı toplantıya il başkanı olmayan bir ismin katılması parti içinde tartışma çıkardı.

TOPLANTIYA GİRİP KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

CNN Türk'ün haberine göre, kendisini Bingöl İl Temsilcisi olarak tanıtan Sema Kaygalak toplantıya katıldı. Bir de Kılıçdaroğlu'nu seçim öncesi yaptığı bozkurt işareti nedeniyle eleştiren Kaygalak'ın "Bu hareketiniz nedeniyle bize faşist parti dediler. Bingöl'de oy kaybettik" dediği öğrenildi. Kaygalak, "Cemaatle işbirliği görüntüsü veriyoruz. Yetmiyor, Ankara'da MHP kökenli Mansur Yavaş'ı aday yapıyoruz. Bu da yetmiyor üstüne bir de Sayın Genel Başkanım Ankara'da şehir turu sırasında MHP ile özdeşleşen 'Bozkurt' işareti yapıyor. Bunları yaparsan Doğu, Güneydoğu bize oy verir mi? Bugün BDP'de siyaset yapan Sırrı Sakık, Ahmet Türk, Hasip Kaplan geçmişte bizim il başkanlarımızdı. Biz gerçek anlamda evrensel sol ve sosyal demokrat politikalar üretmeli ve uygulamalıyız.” sözleriyle eleştirdi Kılıçdaroğlu'nu.

NASIL GİRDİĞİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Ardından Kaygalak'ın Bingöl'deki il yönetiminde temsiliyet yetkisinin olmadığı eski il başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Meclis'te yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı günde Kaygalak'ın sadece il başkanlarına açık olan toplantıya nasıl girdiği ise kafaları karıştırdı.

SEMA KAYGALAK KİMDİR?

CHP eski İl Başkanı Sema Kaygalak, 1 Ekim 2012 tarihinde eşi Hayri Kaygalak'ın aracına bomba düzeneği yerleştirilmesi olayıyla ilgili olarak "yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla, aralarında gönül ilişkisi olduğu öğrenilen ve olayla bağlantıı olduğu ortaya çıkan Şahin Kütükçü ile, İstanbul'da gözaltına alınarak Bingöl'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

CHP toplantısında bir güvenlik zaafiyeti daha yaşandı