CHP ve HDP Kanal İstanbul'a karşı
ensonhaber.com

Kanal İstanbul projesi için Meclis'te gerekli adımlar atıldı.

2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan proje basında 'çılgın proje' adıyla yer aldı.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kanal İstanbul, şehrin Avrupa Yakası'nda hayata geçecek. Karadeniz ile Akdeniz arasında alternatifsiz bir geçit olan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmak adına Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu olacak.

Bu proje için Meclis'te yasal düzenlemeler gerçekleştirilirkken, HDP ve CHP yine aynı fikri paylaşarak projeye karşı çıktılar.

CHP ve HDP Kanal İstanbul'a karşı

"TABİATI MAHVEDECEK"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla ilgili olarak, "Kanal İstanbul tabiatı mahvedecek bir projedir; bitkiyi, insanları, hayvanları mahvedecek bir projedir." dedi.

"MALZEME NEREYE YIĞILACAK"

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Kanal İstanbul Projesi 65 milyar dolarlık bütçe harcamasına neden olacak. Hafriyat sahaları dolmaya başlamışken Kanal İstanbul’un inşaatı sırasında yaklaşık 1,5 milyar metreküp hafriyat oluşacak, bu malzeme nereye yığılacak?

"ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARINA HARCAYALIM"

İstanbul ve Marmara bölgesinin ölüm fermanı olarak nitelenen bu proje, zaten nüfus yoğunluğu başta olmak üzere, trafik keşmekeşi, altyapı yetersizliği, hava ve gürültü kirliliği gibi nedenlerle İstanbul'a olan göçü artıracak, daha yaşanmaz hâle gelecek olan şehir ne olacaktır? Gelin, bu 65 milyar dolarlık bütçeyi Anadolu’da tarıma, jeotermal ve alternatif enerji kaynaklarına harcayalım" dedi.