CHP'de İhsanoğlu'na karşı Emine Ülker Tarhan kozu

CHP'de İhsanoğlu'na karşı Emine Ülker Tarhan kozu

CHP'deki Ekmeleddin İhsanoğlu krizi giderek büyüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Köln ziyaretinde Aleviler'in İhsanoğlu'na destek olmayacağını açıklamasının ardından ikinci darbe de CHP Milletvekili Süheyl Batum'dan geldi.

Batum ikinci aday için ilk imzayı attı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıkan CHP'liler ikinci aday için hazırlığa başladı. Ankara kulislerindeki bu iddiaları güçlendiren ilk adım ise CHP Milletvekili Süheyl Batum'dan geldi. Milletvekili Batum, Ulusal Kanal canlı yayınında "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu ismine karşı çıktı.

CHP'nin kendi adayını göstermesi gerektiğini söyledi.

CHP'de İhsanoğlu'na karşı Emine Ülker Tarhan kozu İZLE

EMİNE ÜLKER TARHAN İÇİN İMZA

Köşk için alternatif aday olması gerektiğini söyleyen Batum, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın ardından üçüncü aday için Emine Ülker Tarhan'ın ismini önerdi. Adaylık için henüz kendisiyle konuşmadığını söyleyen Batum, canlı yayında TBMM'ye sunulmak üzere hazırladığı dilekçeye ilk imzayı attı.

ERDOĞAN'A KARŞI CHP'DEN İKİ ADAY

Bu arada CHP'li seçmenin İhsanoğlu'na tepki için sandığa gitmeyeceği belirtiliyor. Ankara kulislerinde ise Erdoğan'ın ilk turda seçilme şansını artıracak bu ihtimalin zayıflatılması için CHP'de ikinci bir adayın çıkarılacağı iddia ediliyor.

CHP'de İhsanoğlu'na karşı Emine Ülker Tarhan kozu