CHP'de yeni dönemde genç isimler öne çıkarılacak
Ajanslar

CHP’de 16-17 Ocak’ta toplanacak olağan kurultay hazırlıklarını yürüten CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları değerlendirme toplantısında, kurultayda kullanılacak ana sloganı belirledi. Kurultaya, “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik” ana sloganıyla gidilecek.

CHP'de yeni dönemde genç isimler öne çıkarılacak

GENÇ İSİMLER VİTRİNE ÇIKACAK

Habertürk'ün haberine göre, kurultayda öne çıkarılacak “Değişim” sloganının gereği yapılacak. Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğinin tamamlanmasının ardından parti vitrininde de önemli değişiklikler yapacak. Partiyi gençleştirme konusunda kararlı olan CHP Lideri’nin, özellikle kamuoyunun ve parti teşkilatlarının yakından tanıdığı genç isimleri vitrine çıkaracağı öğrenildi.

VEKİL SAYISI AZALACAK

Kılıçdaroğlu, sadece vitrini gençleştirmekle kalmayacak. Parti meclisini mesaisini partiye ayırabilecek, yeni dönemde politikalarına katkı sunabilecek ve ağırlıklı olarak milletvekili olmayan isimlerden oluşturacak. Kurultay salonunda hazırlıklar da sürüyor. Emniyet ile toplantılar yapılarak, salonun güvenliği konusunda alınacak önlemler belirlendi.

CHP'DE "BLOK"LU KONGRELER

CHP’de olağan kurultay öncesi dün yapılan İstanbul ve Ankara kongrelerinde delegeler, yönetimin tek liste halinde oylanmasını öngören “blok liste” ile isimlerin tek tek işaretlendiği “çarşaf liste” yöntemi konuşunda tartıştı. Tartışmalar yapılan oylama ile sonuçlandı ve her iki ilde de “blok liste” tercih edildi. Ankara’da dün tamamlanan kongrede, mevcut başkan Adnan Keskin yeniden Ankara İl Başkanı oldu. İstanbul’daki kongre ise bugün il başkanı seçimiyle tamamlanacak.