CHP'den 15 günde 5 geri adım

CHP'den 15 günde 5 geri adım

ENSONHABER.com/ANALİZ Anketlerde yüzde 25'in üstüne çıkamayan CHP seçimlere 129 gün kala hala büyük kitlelere açılacak söylemlerden uzak bir görüntü sergiliyor. Kemikleşmiş yüzde 25'lik tabanına oynayan CHP, hata üstüne hata yapıyor. Genel Başkan'ın yapmaya çalıştıkları partideki aykırı çıkışlarla heba oluyor. Her aykırı çıkışı Kılıçdaroğlu düzeltmek zorunda kalıyor ve bu durum da sürekli geri adım atan bir genel başkan portresi çizilmesine neden oluyor.

BAYKAL'DAN SONRA RÜZGARLA GELDİ

Deniz Baykal'ın kaset iddiaları sonrası Genel Başkanlık'tan istifa etmesinden sonra büyük bir rüzgarla Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçildi. Ancak genel başkan olduktan sonra 'CHP'de açılım' bir türlü gerçekleşmeyince eleştiriler başladı.

ÖNDER SAV VE EKİBİNİ TASFİYE ETTİ AMA..

Ardından partide 'politbüro' olarak gösterilen Önder Sav ve ekibi nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun partiyi kontrol edemediği iddia ediliyordu. Zaman geldi ve Önder Sav ve ekibi CHP'de etkisiz hale getirildi. Yapılan tüzük kurultayı sonrası yeni Parti Meclisi belirlendi ve bugüne kadar 'Kürt' demeden Kürt Sorunu'nu çözeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu Diyarbakır Eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nu PM'ye alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

15 GÜNDE 5 GERİ ADIM

Ancak öyle görünüyor ki Kılıçdaroğlu parti kadrolarına hala tam anlamıyla hakim değil. Öyle ki son 15 günde CHP'li genel başkan yardımcılarının açıklamalarını Kılıçdaroğlu sürekli düzeltmek zorunda kalıyor.

SON TEPKİ ÇEKEN SÖZLER HURŞİT GÜNEŞ'TEN

Önce CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ilginç bir çıkış yapmış ve 'PKK da TSK da silah bıraksın' demiş ardından böyle bir açıklamada bulunmadığını ileri sürmüştü.

Ardından Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın milletvekili adayı olmalarını istediğini söylemiş Kılıçdaroğlu tepki gösterince geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Meclis Anayasa Komisyonu'nda ise İsa Gök 'Sokak sokak direnme hakkı veriyorsunuz' sözlerini sarf etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hazırladığı yönetmeliğe destek verdi. İçki yasağı konusunda "Gençleri kötü alışkanlıklardan, içkiden uzak tutmak güzel bir şey." derken CHP'li vekiller Genel Başkanlarıyla aynı fikirde değildi.

'KÜRTLER ENİNDE SONUNDA KUCAĞIMIZA OTURACAK'

CHP cephesinde son olarak Hurşit Güneş tepki çeken değerlendirmelerde bulundu. Güneş'in , Kocaeli'nde 'Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak' sözleri Kürtleri çok kızdıracağa benziyor. Her fırsatta tek başına iktidar olacağını söyleyen CHP'nin üst üste yaptığı bu hatalara bakalım kamuoyu nasıl tepki verecek.