CHP'den CHP İl Başkanı'nın dövülmesine ilişkin açıklama
ensonhaber.com

1

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, otomobiliyle evine giderken önünü başka bir otomobil ile kesen Cengiz D. ve Cemal Ü. tarafından dövüldü. 2 kişi gözaltına alınırken, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, dayak anına ilişkin videoyu, 'Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz' notuyla Facebook hesabında paylaştı.

ARACA ÇARPIP CHP İL BAŞKANINI DÖVDÜLER

Olay, Düzce Merkez'de bulunan Şıralık Mahallesi'nde meydana geldi. Derdin köyünde köylülerin HES eylemine katılan Tozan, eylemin ardından Düzce'ye dönerken evine yakın bir mevkide kendisinin takip eden 81 BD 228 plakalı otomobil, Zekeriya Tozan'ın aracına arkadan çarptı. Araçtan inen 2 kişi, çarpmanın etkisiyle ne olduğunu öğrenmek için araçtan inen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldırdı.

CHP Düzce İl Başkanı Tozan Vatan hainisin denilerek dövüldü VİDEO

SALDIRI GÖRÜNTÜLENDİ

Saldırının olduğu bölgede bir alışveriş merkezinin güvelik kamerası tarafından anbean görüntülenen saldırı sonrası, polis eşkalleri belirlenen saldırganları kısa süre içinde yakalayarak, ifadeleri alınmak üzere Osman Çatana Polis Merkezine götürdü.

"SEN VATAN HAİNİSİN"

Saldırganlardan şikayetçi olmak ve ifade vermek üzere Osman Çatana Polis Merkezi'ne gelen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan yaptığı açıklamada, “Önce biri arkadan arabama vurdu basit bir kaza süsü vererek beni durdurmak için. Aşağı indim arkadaşlar ne oluyor dediğimde, 'sen vatan hainisin' diyerek saldırıya uğradım, 2 kişi tarafından darp edildim. Bu siyasi bir saldırıdır” dedi. Zekeriya Tozan, kendisini bekleyen az sayıdaki partili ile görüşerek merkeze girdi.

SELİN SAYEK BÖKE KINADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, olayın ardından Antalya Milletvekili Devrim Kök ile birlikte Düzce'ye geldi. Partisinin il başkanlığında açıklama yapan Böke, olayı şiddetle kınadığını söyledi. CHP'li Böke, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

SİYASİ SALDIRI

"Öncelikle İl Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisinin hızla ayaklandığı aydınlık, özgür, hukuk devleti üzerine inşa edilmiş demokratik bir Türkiye mücadelesini vermeye devam etmesini istiyoruz. Yaşanmış olan bu olay Türkiye’nin nasıl bir faşist düzen içerisinde olduğunun en somut örneklerinden biridir. Bu bir adli olay değildir. Bu bir siyasi saldırıdır. Türkiye’de toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceğiz. Bu şiddeti doğuran siyasi dil değişene kadar, bu şiddeti destekleyen siyasi yaklaşım değişene kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Biz örgütümüzün, Türkiye siyasetinin, toplumumuzun, akıllarımızın ve sokaklarımızın bu şiddete teslim edilmesine izin vermeyeceğiz."