CHP'den hükümete içki desteği

CHP'den hükümete içki desteği

CHP lideri, bazı kesimler tarafından farklı yerlere çekilen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hazırladığı yönetmeliğe destek verdi.

Hayatı sınırlandırmaya yönelik olmamalı

Kılıçdaroğlu, "Gençleri kötü alışkanlıklardan, içkiden uzak tutmak güzel bir şey." dedi. Dün, Sakarya'ya gitmek için genel merkezden çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, tütün mamulleri ile alkollü içkilerin tanıtımına, satışına, sunumuna ve tüketicilere ulaşmasına yönelik benzer sınırlamaların bütün dünyada uygulandığına dikkat çekti. Ancak, bunun hayatı sınırlandırmaya yönelik çabalara dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Gençleri korumak

Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezden çıkışında gazetecilerin soruları üzerine TAPDK'nın tütün mamulleri ile alkollü içkilerin tanıtımına, satışına, sunumuna ve tüketicilere ulaşmasına ilişkin yönetmeliğini değerlendirdi. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için bütün dünyada benzer uygulamaların görüldüğüne dikkat çeken CHP lideri, ancak bunun hayatı sınırlandırmaya yönelik çabalara dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Nebil İlseven hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkan yardımcısı olduğu dönemde soruşturma açılması yönünde CHP tarafından bir önerge verildiği ve önergede kendisinin de imzasının bulunduğunu da doğruladı: ''Evet, benim de imzam vardı. Soruşturuldu. Soruşturulacak hiçbir şeyin olmadığı saptandı."

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki İnsanlık Anıtı için "ucube" nitelendirmesinde bulunduğunu söylediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Benim merak ettiğim Kültür Bakanı ne yapacak?" ifadesini kullandı.

Türkiye eften püften şeylerle uğraşıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Sakarya'ya gitti. Temasları sırasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) işadamlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin başta işsizlik gibi birçok sorunu varken eften püften şeylerle uğraştıklarını vurguladı. CHP lideri, Türkiye'nin bütün enerjisini bu tür konulara harcadığını kaydederken, özeleştiri yaptı: "Üzülerek söylüyorum Türkiye o kadar eften püften şeylerle uğraşıyor ki bütün enerjisini buralara harcıyor. Vatandaşım sandığa giderken de niye sandığa gittiğini çok sağlıklı tahlil edemiyor. Çünkü politikacılar halkın kafasını iyice karıştırıyor. Doğruları halk görmesin diye her türlü numarayı çekiyor. Yanlış buradan başlıyor. Biz, üreten, çalışan Türkiye, istihdam yaratan sanayi istiyoruz. Onların başarılı olması için de her türlü çabayı göstermeye kararlıyız. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.'' / Zaman