CHP'den Murat Hazinedar kararına ilk tepki
ensonhaber.com

İçişleri Bakanlığı'nca Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki belediye meclis üyesi görevinden alındı.

CHP'DEN İLK TEPKİ

Hazinedar'ın görevinden alınmasından sonra gözler CHP'den gelecek açıklamaya çevrildi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı'nın kararı sonrası ilk açıklamayı yaptı.

TEZCAN'IN BASIN TOPLANTISINDAN AÇIKLAMALARI

Bülent Tezcan, Hazinedar kararı sonrası basın toplantısında şu açıklamaları yaptı.

"Hükümetin Beşiktaş Belediyesi'ne dönük kumpas girişimini ifşa ettik. Aradan bir hafta geçtikten sonra bu kumpasın bir adımını daha attılar. Biraz önce Murat Hazinedar haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldı.

Bu kararda hukuk, adalet yoktur. Hükümet kumpas içerisindedir. Hükümet suçüstü yakalandığım kumpası tamamlamada mahsur görmemiştir. Pervasızlık ortaya çıkmıştır. Bir atasözü vardır öküzün altında buzağı aramak diye. Bu hükümet öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır.

"BAŞKANLARIMIZIN VEREMEYECEĞİ HESAP YOKTUR"

Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman suç varsa ortadan kalkıyor mu? Biz bu pazarlığın parçası olmayacağız ve başkanlarımızın veremeyeceği hesabı yoktur dedik.

Açıkça kendi belediye başkanlarıyla yaptıkları kirli pazarlığı bizimle de yapmak istemişlerdir. Erdoğan bizim belediye başkanlarına ya istifa ya soruşturma demiştir. Hiçbir hukuk devletinde kabul edilebilecek bir tutum değildir."

CHP'den Murat Hazinedar kararına ilk tepki VİDEO

"KUMPAS KURULDU"

Geçen hafta açıkladığımız 1 Aralık tarihli yazıda İçişleri Bakanlığı Valiliğe diyor ki 'Ben Beşiktşa Belediye Başkanı'nı uzaklaştıracağım ama gerekçe bulamıyorum.' Sonra müfettiş ordusu yolluyorlar ama yine gerekçe bulamıyorlar. Bu seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktır. Beşiktaş Belediye'sine hükümet eliyle kumpas kurulmuştur.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

CHP'li belediyelere hükümet eliyle kumpas kurulmaktadır. Bu bir milli irade gasbıdır. Mücadeleye devam edeceğiz. Belediye başkanlarına yapılan bu saldırıyı göğüsleyeceğiz. Varsa bir hesap mahkemeye gidersiniz.

Biz, daha önce de söyledik. Bugün Beşiktaş'a yönelik muamele Beşiktaş halkına yönelik muameledir. Bu uygulama mutlaka önümüzdeki süreçte boşa çıkacaktır. Herhangi bir tereddütümüz yok. Bu kampanyaya FETÖ dönemindeki yöntemlerle devam edilmiştir.

KILIÇDAROĞLU YARIN BELEDİYEYİ ZİYARET EDECEK

İBB'yi kaybedeceğini anlayan hükümet, kumpas yoluyla İBB'yi kurtarma yolunu seçmiştir. Biz yarından itibaren Türkiye'de hem hukuk hem siyaset mecrasında mücadelemize devam edeceğiz. Yarın Genel Başkanımız Beşiktaş'ı ziyaret edecek. Bütün dünyaya bu haksızlığı Genel Başkan'ın ağzından duyuracağız.

Murat Hazinedar kendini savunmuştu  VİDEO