CHP'li Bekaroğlu: Yarın görev Kılıçdaroğlu'na verilebilir
AA

mehmet bekaroğlu

Mehmet Bekaroğlu, CHP'nin kurulacak bir seçim hükümetine üye verip vermeyeceğine ilişkin, "Onu bir değerlendireceğiz, parti kararını daha sonra vereceğiz. Ama genel anlamda söylüyorum; biz bu süreci zorlaştıracak, küçük hesapların peşinde koşacak duruma gelmeyiz" dedi.

Bugün bazı basın yayın organlarına yansıyan, "seçim hükümeti kurulursa CHP üye vermez" şeklindeki açıklamanın hatırlatılması üzerine Bekaroğlu, partinin yetki organlarında böyle bir konunun konuşulmadığı vurgusunu yaptı.

Bunların "sonraki ihtimaller" olduğunu değerlendiren Bekaroğlu, "Bakan veririz, vermeyiz diye bir şey yok" dedi.

CHP'nin küçük hesaplar peşinde olmadığının altını çizen Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunları yapmayacağız, onu genel olarak bir söyleyeyim; Türkiye seçime gidiyor dolayısıyla çok sıkıntı olmadan seçime gitsin. Bizim derdimiz bu. Koalisyon kurulamadı, seçime gidiyor. Tabii daha uygun şartlarda seçime gidilsin istenir fakat MHP'nin şöyle bir şeyi oynuyor, 'üç ay hükümet.' Kimin hükümeti? 'Bak hepsi bir araya geldi, AKP, CHP, HDP...' gibi bir görüntü vermeye çalışıyor. Bunların küçük hesaplar olduğunu düşünüyorum şahsen. Bizim yetkili kurullarda henüz böyle bir şey görüşülmüş değil. Böyle bir durumda alınmış bir karar yok. Arkadaşımız kim söylemişse kendi düşüncesi olarak söylemiştir. Dolasıyla böyle bir karar yok."

"CHP bir seçim hükümetine üye verir mi?" sorusu üzerine ise Bekaroğlu, "Onu bir değerlendireceğiz, parti kararını daha sonra vereceğiz. Ama genel anlamda söylüyorum; biz bu süreci zorlaştıracak, küçük hesapların peşinde koşacak duruma gelmeyiz" diye konuştu.

"GÖREVİ YİNE DAVUTOĞLU'NA VERİR"

Seçim hükümeti çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi yine AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na vereceğini değerlendiren Bekaroğlu, "Eğer Sayın Kılıçdaroğlu'na, 'işte beş gün var, dolayısıyla bunun iki gününü de Meclis Başkanıyla istişare edeceğim, şunu yapacağım, bunu yapacağım' şeklinde düşünürse Cumhurbaşkanı vermiyorsa demek ki 'bir iyi niyet falan yok' gibi düşünürüz. Ama yani bunlar CHP'nin yetkili kurullarına 'karar yok'un ötesinde gündeme gelmemiş konular" açıklamasını yaptı.

Seçim hükümeti kurulması sırasında görevlendirilen kişinin Meclis Başkanı ile istişare ederek partilerden üye isteyeceğini hatırlatan Bekaroğlu, böyle bir hükümette MHP'nin tutumu dolaysıyla 3 bağımsız (Meclis dışından) bakan olacağını söyledi.

Diğer bakanlıkların da partilere göre dağıtılacağını ve görevlendirilen kişinin bunları isteyeceğini ifade eden Bekaroğlu, listenin de yine Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacağını anlattı.

"BÜTÜN KAPILAR SEÇİME ÇIKIYOR"

Hükümet kurma çalışmalarında yasal sürenin dolmadığını anımsatan Mehmet Bekaroğlu, "Yarın görev Kılıçdaroğlu'na verilebilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir azınlık hükümeti kurabilme ihtimalini de değerlendiren Bekaroğlu, "Kemal Bey'in kanaatimce izleyeceği yol, MHP'den başlayarak görüşme. Önce MHP, sonra HDP eğer olumlu şeyler geliyorsa AKP'ye de gidebilir. Onlara da 'biz azınlık hükümeti kuralım, seçim kararı alalım' diyebilir. Ama bütün kapılar seçime çıkıyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)