CHP'li  Güler'den Cemaat medyasına sert eleştiri

birgül ayman güler

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 14 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Basın özgürlüğü gibi bir kutsal hakkın arkasına saklanılarak iş yapılmasını reddettiğim için bu gazetelere yapılan baskınları, basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmedim" dedi.

"SATIŞI 20 BİN ABONESİ 1 MİLYON?"

Zaman gazetesinin tiraj rakamlarına dikkat çeken Güler, gerçek satışı 20 bin olan bir gazetenin 1 milyon küsür abone ile dağıtıma sahip olmasının Türkiye'de örneği olmayan bir uygulama olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Zaman ve STV'ye destek

CHP'NİN CEMAAT ELEŞTİRİSİ İÇİN DİSİPLİNE SEVK ETMESİ

Güler, gazetecilerin, CHP Parti Meclisi'nin kendisini "kınama" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

"BEN DE BASINDAN ÖĞRENDİM"

CHP tüzüğüne göre kınama cezası durumunda gelecek bir yıl içinde yapılacak seçimlerde parti organlarına aday olunamayacağı yönünde yorumlar olduğunun hatırlatılması üzerine Güler, "YDK üyesi arkadaşların böyle bir yorum yaptıklarını ben de basından öğrendim" dedi.

"MİLLETVEKİLLİĞİ BİR ORGAN DEĞİLDİR"

Güler, bu yorumun hatalı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kınama cezası milletin vekilliğine aday olma hakkına hiçbir şekilde engel teşkil etmez, tüzükte organlara seçme ve seçilme yaptırımı vardır. Milletvekilliği bir organ değildir. Ancak seçildikten sonra grup oluşturursunuz, ona organ denir"

Güler, karara itiraz edip etmeyeceği sorusuna, "Hepimiz önce yetkilileri bağlayan değerlendirmeyi bir öğrenelim. Neyi parti suçu olarak gördüler bir görelim" karşılığını verdi.

Birgül Ayman Güler: 30 Mart'ta Cemaat'le ittifak yapıldı İZLE

"TEPKİM 17 ARALIK'TA SİYASET DİZAYN EDENLERE"

Bir başka soruyu yanıtlarken de Güler, karara neden olduğu belirtilen sözlerinin ilk kez söylenmiş sözler olmadığını vurgulayarak, yaklaşık 1, 5 yıl öncesine dayanan uyarıları olduğunu belirtti. 17 Aralık Soruşturmasının ardından, karanlığa gizlenip yasa dışı dinlemelerle siyaset dizayn edenlere karşı tepkisini gösterdiğini, Türkiye'nin bu gayri ahlaki yöntemden ivedilikle kurtulması gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Güler, şöyle devam etti:

"BAZI CHP'LİLER CEMAAT'LEYİZ GÖRÜNTÜSÜ VERDİ"

"Bunları niye demiştim? Çünkü bazı Genel Merkez yetkililerimiz cemaat kurum ve kişilerine dönük olarak son derece sıcak mesajlar veriyor ve onlarla beraber hareket görüntüsü sunuyorlardı. Bunlar kimlerdi, neydi söylememi benden beklemiyorsunuz, internet taraması ile çok rahatlıkla bulunabilir. İşte o zaman yapılması gereken şey 'böyle bir şey asla söz konusu değildir' diye kuvvetli bir sesle CHP tüzel kişiliği töhmet altında bırakılmamalıydı. Bu yapılmadığı için partimin milletvekili olarak böyle bir şey söz konusu değildir, olamaz diye yazılar yazmıştım.

Şimdi beklediğim tek bir sonuç var, madem Parti Meclisi 'böyle bir ittifakın ihtimali bile kabul edilemez' dedi, bundan sonra Parti Genel Merkez yetkililerimiz bu tarz yapılara kalkan olma hatası yapmayacaklardır."

"GERÇEKTEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, BASIN OLMAYI GEREKTİRİR"

Güler, "14 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunu basın özgürlüğü olarak değerlendirmedim. Çünkü gerçek satışı 20 bin olan bir gazetenin, 1 milyon küsür abone ile dağıtımı Türkiye'de sanıyorum başka örneği olmayan bir uygulamadır. Gerçekten basın özgürlüğü, basın olmayı gerektirir öncelikle. Basın özgürlüğü gibi bir kutsal hakkın arkasına saklanılarak iş yapılmasını reddettiğim için bu gazetelere yapılan baskınları, basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmedim?"

Kılıçdaroğlu'ndan Paralel Yapı operasyonu yorumu

CHP'li  Güler'den Cemaat medyasına sert eleştiri

CHP Birgül Ayman Güler'i incelemeye aldı

CHP'li  Güler'den Cemaat medyasına sert eleştiri