CHP'li Gürsel Tekin: Başörtülü aday gösterebiliriz

tekin

CHP'li Gürsel Tekin Saadet Partisi'nin gazetesi Milli Gazete'yi ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada CHP'nin başörtülü bir aday gösterebileceğini duyurdu.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY GÖSTEREBİLİRİZ

10-12 civarında başörtülü aday adaylığı başvurusu olduğunu belirten Tekin, ön seçim sonuçlarına göre başörtülü aday gösterebileceklerini belirterek; “Bizim; insanları giyimiyle, kuşamıyla, diliyle tarif etmekten vazgeçmemiz lazım. Bizim için İstanbul Suadiye’de oturan kız kardeşimiz ne kadar kıymetliyse; Erzurum, Ardahan, Çorum’da oturan başörtülü kardeşimiz de o kadar kıymetlidir. Benim bildiğim şu anda 10-12 başörtülü aday adayımız var. Bir kısmı ön seçime gireceği için seçimde neyin çıkacağını bilmiyorum. Ama 1-2 tanesi aday listelerine girebilir" dedi.

BEN UZAYDAN GELMİŞ İNSAN DEĞİLİM

Daha önce ‘çarşaflılara’ CHP rozeti takarak açılım yapan Tekin o açılımla ilgili de şunları söyledi: “Bizim yaptığımız bir açılım değil, biz bu coğrafyada yaşıyoruz. Ben uzaydan gelmiş bir insan değilim. Ardahan’daki insanların yaşam biçimi neyse, bizimki de öyle. Açılım yapıldı gibi gündeme gelmişti. Çarşaflı kardeşlerimizin katılımından önce de 18 katılım daha yaptım. 3 tane kadın kolu başkanımız başörtülüydü. Bizim; insanları giyimiyle, kuşamıyla, diliyle tarif etmekten vazgeçmemiz lazım. Bizim için İstanbul Suadiye’de oturan kız kardeşimiz ne kadar kıymetliyse; Erzurum, Ardahan, Çorum’da oturan başörtülü kardeşimiz de o kadar kıymetlidir.”

BAŞÖRTÜLÜ ADAY

Tekin, “Genel seçimler öncesi başörtülü aday gösterecek misiniz?” şeklindeki sorulara da şu karşılığı verdi: “Geçmiş dönemde merkez sağda, AKP’de siyaset yapan çok arkadaşımız, şu anda bizde siyaset yapıyor, yapmaya da devam edecek. Önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. Kamuoyu yoklamalarına da yansıyacak. Benim bildiğim şu anda 10-12 başörtülü aday adayımız var. Bir kısmı ön seçime gireceği için seçimde neyin çıkacağını bilmiyorum. Ama 1-2 tanesi aday listelerine girebilir. Yerel seçimlerde Afyon’da bizim başörtülü bir belediye başkan adayımız vardı. 17 oyla kaçırdı, üzüldüm, keşke kazansaydı.”

DİN TERBİYESİ ALDIK

Konuşmasında imkânı olmadığı için İmam Hatip Lisesi’ne gidemediğini de aktaran Tekin, “Bizim imkânımız olmadı, iktidardaki çocuklar gibi İmam Hatip’e gidemedik. Onlar gibi din dersi alamadık, ama hepimiz din terbiyesi aldık. Din terbiyesinin en önemli kuralı; hak yemeyeceksin, yalan söylemeyeceksin. Biz bu politikaların seçimlere yansıyacağını düşünüyoruz. Bunu şu an bile görüyoruz. Ben bunu sahada görüyorum” şeklinde konuştu.