CHP'li Taşdelen dolandırıcı özel kalemini korudu
ensonhaber.com

1

Başkent iş dünyasını 8 milyon TL dolandırıp kaçan Özel Kalem Müdürü Emrah Çınar hakkında dava açtık diyen Taşdelen'in suç duyurusunda bile bulunmadığı ortaya çıktı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇALIŞANI YAPILDI

Sabah Gazetesi'nin iddiasına göre, CHP Genel Merkezi'nde Satın Alma Müdürü olan Emrah Çınar, 30 Mart 2014'te iyerel seçimlerinin hemen ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından taşeron bir firma üzerinden Çankaya Belediyesi çalışanı yapıldı. Çınar, devlet memuru olmadığı için resmi olarak Özel Kalem Müdürü yapılamasa da diğer belediyeler ve STK'lar tarafından Çankaya Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak tanındı.

TAŞDELEN'İN SAĞ KOLU İŞ ADAMLARINI DOLANDIRIP KAÇTI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in sağ kolu olan Emrah Çınar, kısa süre içerisinde bu yetkisini kötüye kullanmaya başladı. Taşdelen'e olan yakınlığını kullanan Çınar, CHP Genel Merkezi ve Çankaya Belediyesi'nde çalışan personellerden borç almaya başladı. Belediye ile çalışan işadamlarına da ihale ve iş sözü veren Çınar, iddiaya göre piyasadan topladığı 8 milyon TL ile kaçarak sırra kadem bastı.

"BENİM ÖZEL KALEM MÜDÜRÜM DEĞİL" DEDİ

Ankara Sabah'ın haberine göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bu şahıs benim özel kalem müdürüm değil. Belediye'nin taşeron şirketlerinin birinde çalışıyor. Orada getir götür işlerine bakıyor. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalemi Tuncay Ceylan başta olmak üzere üst düzey CHP'li yöneticilerin davetli olduğu Sheraton Otel'deki görkemli düğünde Çınar'ın nikâhını kıyan Taşdelen'in "getir-götürcü" dediği Emrah Çınar'a bir de makam otosu tahsis ettiği ortaya çıkmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞUNU SÖYLEDİ

Haberlerin ardından yaptığı bir açıklamada Çankaya Belediyesi, "E.Ç., iş disiplinine ve mesai saatlerine riayet etmemesi, Özel Kaleme tahsisli aracı Özel Kalem Müdürünün bilgisi dışında kullanması ve bu konuda çelişkili ifadelerde bulunması nedeniyle Belediye Başkanımızın talimatı doğrultusunda işten çıkartılmıştır" ifadelerine yer vererek Çınar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu öne sürdü.

TAŞDELEN DE BELEDİYE DE DAVA ETMEDİ

KamuoyuÇankaya Belediyesi'nin yaptığı açıklamalarla tatmin olmazken Ankara kulisleri Alper Taşdelen ve Emrah Çınar arasındaki bir başka iddia üzerine yoğunlaştı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in bugüne kadar Emrah Çınar'la ilgili herhangi bir suç duyurusunda bulunmadığı belirlendi. Ankara Adliyesi'nde 2015 yılında 215 dosyası bulunan Çankaya Belediyesi'nin Emrah Çınar'ı dava etmediği ortaya çıktı.

"ELİNDE DOSYA VAR" İDDİASI

CHP'liler Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in Emrah Çınar'ı dava etmeyerek hem kamuoyunu yanılttığını hem de koruması altına aldığını ifade etti. Bir diğer iddia ise kayıplara karışan Emrah Çınar'ın elinde bazı ses kayıtları ve belediyeye ait bazı dosyalar olduğu yönünde.