CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı
DHA

Katıldığı bir televizyon programında, "O kamplarda militan yetiştiriliyor." çıkışıyla tepkileri üzerine çeken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, o kamplardan biri olarak gösterdiği Silifke İlçesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı'na girerek incelemelerde bulundu.

CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı VİDEO

GERGİN ANLAR

Milletvekili Atıcı, bir süre sonra kampa gelen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'le tartıştı.

CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı

ÖĞRENCİLER, ÖZÜR DİLE DEDİ

Kampta yaz sinema kampına katılan ve belgesel çeken öğrenciler, yönetmen ve hocalar Aytuğ Atıcı’yı görünce, 'Militan yetiştiriliyor' sözlerinin kendilerini ve ailelerini üzdüğünü belirtip özür dilemesini istedi.

CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı

SAVAŞ YERİNE SEVGİ

CHP’li Atıcı, daha sonra sinema yaz kampı yetkilileri ve tepki gösteren bir öğrenciye şu yanıtı verdi: “Burada şu anda sanatsal etkinlik yaptığınız bizim tarafımızdan da görülmüş ve takdir edilmiştir. Burada yaptığınız iş ile bir önceki kamplarda yapılan bir işin ilgisinin olmadığını görmüş durumdayız. İstediğiniz özgür ortamda, isteğiniz şekilde çalışmalarınızı yapın. Siyaseti bir kenara bırakın bir vatandaş, bir birey olarak demin de söyledim, şimdi de söylüyorum. Benim dileğim sizden sevgi üzerine filimler yapmanızdır. Çünkü bizim ülkemizde şu anda savaş değil, sevgi eksik. Eğer sevgiyi yerine koyarsanız, sevgi ile birliktelikle ilgili senaryolar yaparsanız burada rol alırsanız, ülkemizin birliğine bütünlüğüne destek olmuş olursunuz.”

Vekil Atıcı daha sonra kampı bir süre gezerek ilgililerden bilgi aldıktan sonra ayrıldı.

CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı

CHP'li vekil FSM Kampı'nda tartışma çıkardı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)