CHP'li vekil Veli Ağbaba'dan Mescid-i Aksa tepkisi

veliağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıları hakkında konuştu.

TÜRKİYE'NİN AĞIRLIĞI OLSAYDI İSRAİL CESARET EDEMEZDİ

Ağbaba, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısında hükümetin sadece kınamakla yetindiğini, bunu da yeterli olmadığını söyledi. Türkiye'nin eskisi gibi bölgede güç sahibi olmadığını öne süren Ağbaba, "Yine geçtiğimiz günlerde İsrail'in yaptığı saldırıları hem hükümet hem de bakanlar kınadı. Türkiye'nin geçmişteki ağırlığı olsaydı İsrail Mescid-i Aksa'ya girmeye cesaret edemezdi. Mescid-i Aksa'ya eğer İsrail askerleri giriyorsa bunun günahı da AKP'nin boynunadır. Bölgede maalesef hiçbir ağırlığı kalmamıştır ve maalesef bölgede Türkiye ciddiye alınmayan, ilişki kurulmayan bir ülke konumundadır" ifadesini kullandı.

CHP'li vekil Veli Ağbaba'dan Mescid-i Aksa tepkisi

"TÜRKİYE'NİN ÖZETİ BU FOTOĞRAF"

Diğer yandan, Veli Ağbaba, konuşmasında Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe'nin cenaze törenindeki fotoğrafını göstererek "Türkiye'nin özetinin bu fotoğraf" olduğunu söyledi.

CHP'li vekil Veli Ağbaba'dan Mescid-i Aksa tepkisi