CHP'li vekil: Vize hakkı şartsız verilmeli
DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Brüksel’de AB yetkilileri ve kurumlarıyla resmi temaslarda bulundu.

AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden sonra basın toplantısı düzenleyen CHP'li Yılmaz, Türkiye'nin AB üyeliği hakkında olumlu duyumlar alamadığını belirtti.

ŞARTSIZ VİZE HAKKI

Vize konusunda da açıklamalarda bulunan CHP'li vekil, "Vize konusunun Türk halkının hakkı olduğunu ve şartsız vizenin verilmesi gerektiğini savunduk, Bir şarta tabi tutulmadan bir an önce verilmesi gerektiğini dile getirdik." şeklinde konuştu.

CHP'li vekil: Vize hakkı şartsız verilmeli

Öztürk Yılmaz, şunları söyledi;

"Türkiye AB müzakereleri ilk başladığı ilk günküler gibi değil, şimdi daha çok konuşulan konular Suriyeli sığınmacılar yada başka konular yer almış durumda. AB yetkilileri, Türkiye’nin Amerika ile de arasında anlaşmazlıkları gördüğünü ve AB’nin bu konuda rahat davrandığını gördük, Türkiye bir bizle değil Amerika ile de sorunlar yaşıyor diyerek rahatladıklarını gördüm. Vize konusuyla ilgili olarak da bunun geri kabul anlaşmasına bağlanmasının iyi olmadığını savunduk. Vize konusunun Türk Halkının hakkı olduğunu ve şartsız vizenin verilmesi gerektiğini savunduk, Bir şarta tabi tutulmadan bir an önce verilmesi gerektiğini dile getirdik."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)