CHP'li vekil Gülay Yedekçi'den Mars projesi

chp

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, ANKA’ya Mars’ta yaşam alanı planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETİN YÜKSELMESİ İÇİN MARS'TA PROJE

Mars’ta yaşam alanı planladıklarını ifade eden CHP'li Yedekci, “Aslında emekli aylığının artması, asgari ücretin yükselmesi için Mars’ta yaşam alanı planladık. Nasıl bir ilişki var, doğrudan bir ilişki var. Türkiye artık yapay oluşturulan gündemlerden uzaklaşmalı ve kendini bilime, fenne, teknolojiye doğru yönlendirmelidir. Mars’ta yaşam alanı oluşturduk” dedi.

"MARS'A GİTMEK GİBİ BİR NİYETİM YOK"

“Mars’a gitmek gibi bir niyetim yok ama Türkiye’nin Mars’a gidebilecek teknolojiye sahip olması gibi bir hedefim var” diyen Yedekci, şunları söyledi;

"2,5 YIL ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

“Kent kültür mimarlık alanında daha çok çalışıyorum. Gelecek mimarisi ve geleceğin şehirleri üzerine çalışan Türkiye’deki herhalde benim bildiğim tek akademisyenim. Marsla ilgili bundan yaklaşık 2-2.5 yıl önce çalışmaya başladık. 100 kişinin yaşayabileceği bir orada alan oluşturduk.

Orada bir suni atmosferin oluşturulduğu, buradan üç boyutlu printerların götürülerek orada bir yaşam atmosferinin oluşturulduğu bir yaşam alanı var, her şey var orada, bitkilerin üretilebildiği, insanların yaşayabileceği bir ortamın konfor koşulları içerisinde sağlandığı bir alan yarattık.

Türkiye’de bir ilki yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’de İleri Bilimler Teknolojisi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü kuracağız. Biz bir enstitü oluşturacağız. Bu anlamda çalışma yapmak isteyen insanların önünü açacağız.”