CHP'nin Afyon oyu bakanı şaşırttı

CHP'nin Afyon oyu bakanı şaşırttı

Afyonkarahisar'da CHP'nin aldığı oy oranının kendilerini şaşırttığını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Herhalde sayın Kılıçdaroğlu'nun uçuk, hayali birtakım vaatleri, bazı kararsızları etkilemiş olmalı" dedi.

CHP OYLARINI 23 BİN ADET ARTTIRDI

2007 Genel Seçimleri'nde Afyon'da yüzde 12 oranıyla 47 bin 234 adet oy alan CHP, 12 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 16.46 oy oranıyla 70 bin 107 kişinin oyunu almıştı..

BAKAN ŞAŞKINLIK YAŞAMIŞ

Memleketi Afyonkarahisar'da düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendiren Veysel Eroğlu, CHP'nin aldığı oy oranı nedeniyle şaşkınlık yaşadığını kaydetti. CHP'nin bu kadar oy almasını beklemediklerini belirten Eroğlu, "Herhalde sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun uçuk, hayali birtakım vaatleri, birtakım kararsızları etkilemiş olabilir. Bir de tabii bazı gruplar da AK Parti'nin önünü keselim diye en azından onlara destek vermiş olabilir. Görüldüğü gibi AK Parti, milletimizin partisi. Önümüzü kimsenin kesemeyeceği ortaya çıktı" diye konuştu.

YANLIŞ BEYANLAR BOŞA ÇIKTI

Muhalefet partilerinin yanlış bir siyaset yürüttüklerini kaydeden Bakan Eroğlu, "Muhalefet korku siyasetiyle vatandaşı etkilemeye çalışıyordu. 'AK Parti seçilirse hayat tarzınıza karışır', böyle bir kanaat vardı. Ama 9 yıldır bizim hiç kimsenin yaşam tarzına, giyim kuşamına karışmadığımız ortada. Diğer muhalefet partilerinin bu şekilde bazı yanlış beyanlarının da boşa çıktığı anlaşıldı" diye konuştu.

HALKI SAF YERİNE KOYMAYACAKSINIZ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "İktidar partisinin oylarını artırmasının formülünü araştıracağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Formülü bir defa samimiyet, dürüstlük. İftira atmayacaksınız, çalışacaksınız. Çıraklık dönemini atlatıp kalfalık, ustalık dönemine geçeceksiniz. Halkı saf yerine koymayacaksınız. Yoksa halk sizi sandığa gömer" dedi.

Basın toplantısı sırasında yararlandığı sunumunu da 'e-tablet'inden gazetecilere gönderen Bakan Eroğlu, teknolojiyi mümkün olduğunca yakından takip ettiğini kaydetti. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti'den milletvekili seçilen Halil Ürün ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban da katıldı.