CHP'nin anketinde en sıkıntılı il

CHP'nin anketinde en sıkıntılı il

CHP'nin anketinde en sıkıntılı il

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdı. 8 büyük ilin 7'sinde oyların arttığı gözlemlenirken, birinde ise ciddi düşüş olduğu belirlendi. Üstelik bu il mevcut kalelerden.

ŞAŞIRTA KALE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdı. 8 büyük ilin 7'sinde oyların arttığı gözlemlenirken, Antalya şok etkisi yarattı. Deniz Baykal'ın memleketi parti içi sorunlar nedeniyle bir türlü atak yapamıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük şehirlerdeki tabloyu görebilmek için 8 ili kapsayan kamuoyu araştırması yaptırdıklarını, 7 ilde oylarının arttığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Sadece Antalya'da oy artışı olmadığını gördük' dedi. Kılıçdaroğlu, İngiltere'ye yaptığı 3 günlük ziyaretin ardından İstanbul'a hareketi öncesinde Londra Heathrow Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP liderinin, aralarında AKŞAM gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın da bulunduğu gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

- Bu aralar hiç kamuoyu yoklaması yaptırdınız mı?
Aslında kısa süre önce yaptırdık. 8 büyük şehirde anket ve yoklama yaptırarak durumumuzu ölçtürdük.

- Nasıl bir sonuç çıktı?
Rakamları net olarak hatırlamıyorum. Ama durumumuz iyi. 8 ilin 7'sinde farklı oranlarda artış var.

- Artış olmayan il?
Antalya. Orada artış yok.

- Sizce neden?
Biraz iç meselelerle ilgili. Özellikle de belediyedeki...

- Nasıl karşılaştırma yapıyorsunuz?
Hem durumumuzu anlamak istedik. Hem de il başkanları atamasında bu verilerin bize yardımcı olmasını istedik. Karşılaştırmayı da en son girdiğimiz seçimdeki il genel meclisi oyları üzerinden yapıyoruz.