CHP'nin Büyük Uzlaşma toplantısından çıkan isimler

CHP'nin Büyük Uzlaşma toplantısından çıkan isimler

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere, sanatçı, akademisyen, gazeteci, yazar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Beşiktaş'taki Swissotel'de bir araya geldi.

6 ÇATI İSİMİ KONUŞTULAR

Toplantıda Yılmaz Büyükerşen, Hikmet Çetin, Abdüllatif Şener, Deniz Baykal, Yekta Güngör Özden ve Aysel Çelikel gibi isimlerin 'çatı aday' olarak kararlaştırılabileceği konuşuldu.

CHP'nin Büyük Uzlaşma toplantısı İZLE

BÜTÜN KATILIMCILARIN GÖRÜŞLERİNİ ALDIK

Basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, çok güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bütün katılımcıların görüşlerini aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmalı, kampanya nasıl olacak, nasıl gerçekleştirilecek, beklentiler, endişeler nelerdir, bunlar açık yüreklilikle ifade edildi. Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye, büyük bir uzlaşmaya doğru gidiyor. Büyük bir uzaşmayı gerçekleştireceğiz. Ülkesini seven, insanını seven, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, beraber yaşamayı temel amaç edinmiş, hukukun üstünlüğüne inanan, zarafetiyle, güzelliğiyle Türkiye'yi temsil edecek bir cumhurbaşkanı adayı umuyorum belirlenecektir. Bu çerçevede geniş bir uzlaşmayla biz seçimlere gideceğiz. Önümüzdeki süreç bize bunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

BELLİ KİŞİLER DİLE GETİRİLDİ

Gazetecilerin, toplantıya katılan sanatçıların cumhurbaşkanı adayı olarak birçok isim telaffuz ettiğini, en çok hangi isim üzerinde durulduğunu sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "İsim konuşulmadı, sadece bazı arkadaşlarımız belli isimleri dile getirdiler. Bazıları birden fazla isim getirdi ama önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının gelecek hafta içinde büyük bir olasılıkla belirleneceğini söyledi.

TOPLANTIDA HANGİ İSİMLER KONUŞULDU

Sanatçı Edip Akbayram da "nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı" görüşlerini paylaştıklarını belirterek, bazı isimlerin gündeme geldiğini bildirdi.

Bütün insanları kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olması gerekti üzerinde durduklarını ifade eden Akbayram, Yılmaz Büyükerşen, Hikmet Çetin, Abdüllatif Şener, Deniz Baykal ve Yekta Güngör Özden'in isimlerinin konuşulduğunu bildirdi.

Şair Ataol Behramoğlu ise bazı isimlerin konuşulduğunu belirterek, "Aysel Çelikel denildi. Benim gerçekten hayranlık duyduğum bir insandır. Eğer bir kadın cumhurbaşkanı söz konusu olursa bana göre Aysel Hanım'dır. Başka bir arkadaşımız da olabilir. Konuşulan adayların hepsine katılmakla birlikte, ben İlhan Kesici'nin adını telaffuz ettim" değerlendirmesinde bulundu.

Tarihçi İlber Ortaylı da ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlatarak, "Bakalım ne olacak. Bu bizim için imtihan" dedi.

Müzisyen Atilla Özdemiroğlu ise toplantının çok yararlı geçtiğini ifade ederek, "Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemi, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda aydınlatıcıydı" şeklinde konuştu.