Kaynak tartışmasına Deniz Baykal da katıldı
İHA

CHP’nin ön seçim sonuçlarında Antalya’dan 2’nci sıradan milletvekili adayı olan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim çalışmalarına kendi mahallesinden başladı. Konyaaltı Caddesi üzerindeki esnafla tek tek tokalaşan Baykal, esnafla ayaküstü sohbet edip sorunlarını dinledi ve destek istedi.

Kaynak tartışmasına Deniz Baykal da katıldı

RAKİPLERİNİN SEÇİM OFİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Konyaaltı Caddesi boyunca sağlı sollu dükkanlara giren Baykal’a CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, il ve ilçe yönetimi ile partilileri refakat etti. Esnaf ve vatandaşların Baykal’a ilgisi yoğun oldu. Bazı vatandaşlar Baykal’ı yoldan çevirip birlikte fotoğraf çekinirken bazıları ise başarı diledi.

Kaynak tartışmasına Deniz Baykal da katıldı

Baykal, yolu üzerinde bulunan siyasi rakiplerinin seçim ofislerini de ziyaret etmeden geçmedi. Antalya’dan bağımsız aday olan Hasan Subaşı’nın seçim ofisini ziyaret eden Baykal, bir süre sohbet edip buradan ayrıldıktan sonra AK Parti’den Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın seçim ofisine geldi. Seçim ofisi görevlileri ile ayaküstü görüşen Baykal, buradan da fotoğraf çekiminin ardından ayrıldı.

KAYNAK TARTIŞMALARINA BAYKAL ÇÖZÜMÜ

Siyasi partilerin seçim vaatlerinde sıraladığı ekonomik maddelerin gerçekleşmesi için yeterli kaynağın olmadığı tartışmalarına Baykal da katıldı. Konunun önemli olduğuna vurgu yapan Baykal, Türkiye’de kaynak sorununun olduğunu söyledi. İç tasarrufların yetersiz olduğunu da belirten Baykal, çözüm önerisi sunarak şunları kaydetti:

“Türkiye’de bir kaynak sorunu vardır. Çünkü Türkiye’de iç tasarruflar yetersizdir. Dış kaynak girişi ve borçlanma sorunludur. O nedenle Türkiye’de kaynak sorunu vardır. Yeterince olmayan kaynakların harcanma yapısında da sorunlar vardır. Kaynakların harcanma düzeni de yanlıştır. Türkiye’nin kaynaklarını arttırması lazım. İç tasarrufları arttırmak ve borçlanmayı akıllıca kullanmak lazım. Bunlar olursa kaynaklar bollaşır. Bazen ülkelerin kendi tercihleri olmadan genel dünya şartları içinde kaynakları bollaşır. 2002’den sonra yaşanan durum böyledir. Bu bir fırsattır bunu akıllıca kullanmak gerekirdi. Türkiye’de kaynaklar bizim harcama hedeflerimize göre yeterli değildir. Kalkınma ve sosyal amaçlı daha çok harcama yapmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Kaynak tartışmasına Deniz Baykal da katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)