CHP'ye İzmir'den çıkış engeli

CHP'ye İzmir'den çıkış engeli

Ankara'da CHP tarafından düzenlenecek olan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere yola çıkan TGB (Türkiye Gençlik Birliği) üyesi grubu ve CHP İzmir milletvekillerini taşıyan 10 otobüsün, belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle İzmir'den çıkışına izin verilmedi.

29 Ekim'de Ankara'daki Cumhuriyet yürüyüşüne İzmir'den gidecek olan CHP heyeti ve bir grup TGB'li genç saat 22.30 civarında İzmir Konak Meydanı Saat Kulesi'nin önünde toplandı. Ankara'ya gidecek olan heyete karşı herhangi bir engelleme olmasın diye CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Birgül Ayman Güler ve Hülya Güven hazır bulunurken saat 23.00'da hareket etmesi gereken 10 otobüs, polis tarafından, evrakları eksik olduğu gerekçe gösterilerek şehrin çeşitli yerlerindeki trafik otoparklarında alıkonuldu.

"ARAÇLARDA SORUN VAR" DEDİLER

CHP'li heyet araçların alıkonulmasına tepki gösterirken CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel, "Valilik, herhangi bir yasağın bulunmadığını söyledi. Ancak Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri araçlardaki belgelerde sorun olduğunu, başka bir araçla yola devam etmemiz gerektiğini söyledi. Biz bu durumdan şikayetçi olacağız" dedi. Şu an yapılanın Türkiye'nin büyük bir açık cezaevi konumuna geldiğini gösterdiğini söyleyen CHP milletvekili Birgün Ayman Güler, "10 otobüs çeşitli sebepler gerekçe gösterilerek Emniyet'in farklı ilçelerindeki otoparklarına çekildi. Seyahat özgürlüğümüz engelleniyor. Ne olursa olsun Cumhuriyeti kutlayacağız. Konuyla ilgili şikayetçi olacağız" diye belirtti.

CHP heyetinden bir diğer milletvekili Mustafa Moroğlu ise evrakların eksik olduğunu doğrularken, "Yapılan trafik uygulamasında şoförün 24 saat içerisinde kullanması gereken 9 saatlik kotanın dolduğunu söylediler. Trafik kurallarına uygun olduğu için itiraz etmedik. Çağırdığımız ikinci otobüs şoförünün de şehirlerarası yolcu taşımada sahip olması gereken SCR 2 belgesi olmasına rağmen ehliyetinin sahte olduğunu iddia ettiler. SCR 2 belgesi olan bir kişinin nasıl ehliyeti kayıtlarda gözükmez. Benim E sürücü belgem var. Ama ben yolcuları almaya kalksam bana SCR 2 belgesi soracaklar ve kalkışımıza yine izin vermeyecekler" diye düşüncelerini ifade etti.