Çiçek'ten 23 Nisan resepsiyonuna eşli tek davetiye

Çiçek'ten 23 Nisan resepsiyonuna eşli tek davetiye

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gönderdiği davetiyelerde tüm vekilleri eşiyle davet etti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle vereceği resepsiyon için eşli davetiye bastırıldı. Davetiyede, resepsiyonu Başkan Çiçek ve eşinin vereceği belirtildi.

EŞSİZ DAVETİYE UYGULAMASI YAPMADI

"TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Sayın Eşleri TBMM'nin 92. Açılış Yıldönümü münasebetiyle verecekleri resmi kabulü Sayın eşinizle birlikte onurlandırmanızı dilerler"

Bülent Arınç'ın eşinin başörtülü olması nedeniyle eşsiz basılan davetiye, Köksal Toptan'ın eşinin başının açık olduğu dönemde eşli basılmıştı. Bu ayrım durumuna son verildi. Çiçek, eşinin başörtülü olması nedeniyle eşsiz davetiye uygulaması yapmadı.

Arınç döneminde türban krizi yaşanmıştı

3 Kasım 2002 seçimleriyle oluşan 22. dönem TBMM'si, Meclis Başkanlığı'na Arınç'ın seçilmesiyle birlikte ilk resepsiyonunda "türban kriziyle" karşı karşıya kalmıştı. Arınç'ın başörtülü eşi Münevver Arınç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması için düzenlenen resepsiyona eşiyle birlikte "ev sahibesi" olarak çağrıda bulununca kriz patlak vermişti.

Meclis özel gündemle toplanacak

Arınç, ortamı yumuşatmak için eşinin resepsiyona katılmayacağını duyurmuştu. Köksal Toptan'ın Meclis Başkanı olmasıyla birlikte eşinin başörtüsüz olması nedeniyle kriz yumuşamış davetiyeler eşli olarak bastırılmıştı. Bu arada 23 Nisan günü saat 14.00'te Meclis Genel Kurulu özel gündemle toplanacak.