Çiftlik Bank soruşturmasına iddianame hazırlandı
AA

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 11'i tutuklu 48 şüpheli hakkında 500 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, 48 şüpheliden 7'sinin firari olduğu, 11 şüphelinin de tutuklu bulunduğu belirtildi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, aralarında Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD adli makamlarına yönelik iade talepnamesi düzenlenen firari Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un da bulunduğu 48 kişi "şüpheli" sıfatıyla yer alırken, 3 bin 762 kişi de "müşteki" olarak yer aldı.

Çiftlik Bank soruşturmasına iddianame hazırlandı

4 AYRI SUÇTAN 75 BİN 260 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede firari Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisi, 4 ayrı suçtan yargılanacak. Bu suçlar; örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemlerini araç olarak kullanma, ticari faaliyetler kapsamında dolandırıcılık kapsamında olarak belirlendi.

500 sayfalık iddianemede şüphelilerin, 4 ayrı suçtan 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Çiftlik Bank soruşturmasına iddianame hazırlandı

İDDİANAME KABUL EDİLİRSE ŞÜPHELİLER MAHKEMEYE ÇIKACAK

Hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)