Çiller ve Yılmaz'ın oğulları Ak Apartman'da buluşuyor

Çiller ve Yılmaz'ın oğulları Ak Apartman'da buluşuyor

DYP ve ANAP'ın iki önemli lideri Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'in oğulları Nişantaşı'nda adı AK olan apartmanda bir araya geldi. İki ünlü siyasetçinin oğlu da restoran işine girdi.

Sabah Gazetesi yazarı Sinan Özedincik yazdı.İşte Özedincik'in 'ANAYOL AK Apartmanı'nda' başlıklı yazısı

90'ların siyaset efsanesi DYP-ANAP ortaklığı (ANAYOL) İstanbul Nişantaşı'nda hayata geçiyor.

ANAYOL EFSANESİ NİŞANTAŞI'NDA BULUŞUYOR

Kaderin cilvesi mi bilinmez ama, iki ünlü ismi komşu yapan binanın adı Ak Apartmanı 1990'larda merkez sağın iki büyük partisi ANAP ve DYP'nin olası birleşmesi üzerine üretilen ANAYOL efsanesi Nişantaşı Atiye Sokak'ta gerçeğe dönüyor.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAKLAR

DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller ile ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın oğulları bir süredir ilgilendikleri restorancılık işi nedeniyle kapı komşusu oldular. Dükkanları arasında sadece birkaç metre var. Daha bitmedi, Mesut Yılmaz'ın oğlu Hasan Yılmaz kira pazarlığında anlaşırsa önümüzdeki birkaç gün içinde Berk Çiller'le aynı apartmana yerleşip yeni bir restoran daha açacak. Böylece Çiller ve Yılmaz ailesi tek çatı altında buluşacak.

ANAYOL AYNI BİNADA BULUŞTU

İkiliyi buluşturacak binanın isminin Ak Apartmanı olduğunu söylersem sanırım şaşkınlığınız daha da artar. Tansu Çiller'in oğulları Mert ve Berk Çiller, restoran işinde hızla büyüyor. Asmalımescit'te üç otel ve 6 restoranı bulunan Çiller'ler şimdi de Nişantaşı Atiye Sokak'ta Ak Apartmanı'ında Donna Karan'ın bulunduğu eski dükkanı kiraladı. Aslında Çiller'lerden önce, aynı binada bulunan ve bir süre önce boşaltılan İtalyan restoranı Zazie'nin yeri için Yılmaz Kardeşler pazarlıkları sürdürürken Berk Çiller'in yan dükkanı kiralaması Nişantaşı'nda espri konusu oldu. Yılmaz ve Çiller'in çocuklarının aynı binada yer almasını semt sakinleri, "ANAYOL aynı binada buluştu" sözleriyle değerlendiriyor!

Çiller ailesi Asmalımescit'te gayrimenkul topluyor

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller'in sahibi olduğu 16 şirketle turizmden inşaata, gıdadan sağlığa geniş bir alanda faaliyet gösteren Marsan Marmara'ya Berk Çiller ve Mert Çiller yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Çiller ailesi son dönemde birbiri ardına aldıkları yatırım kararlarıyla dikkat çekiyor. Holdingin turizm alanında Beyoğlu'nda 3 (Pera Tulip, Tulip City ve Pera Rose) ve ABD'de 2 oteli, gıda alanında da Hardal, Oktoberfest, Tor-Ro, Rigatoni, Hapur Hupur ve Up Lounge gibi restoranları var. Çiller kardeşler Asmalımescit'teki Jurnal Sokak'ta pub'lar, restoranlar, eğlence mekanları işletiyor. Ortaklar, 2011 başında sayısı 6'ya ulaşan mekanlarda haftada 5 bin kişiyi eğlendirmeyi hedefliyor...

Selenium'da Cafe Fiera restoranı açtı

Yavuz Yılmaz iş hayatına 2002'de Coca-Cola ve Efes Pilsen'in Anadolu yakası dağıtım işini alarak başladı. Yılmaz, 2006 yılı ortalarında BYM İnşaat'ı kurdu. Bir süre önce ise Yavuz Yılmaz, İstanbul Fulya ve Esentepe'de büyük inşaat projeleri yürüten Aşçıoğlu'nun Selenium projesine yüzde 25 ile ortak olmuştu. Hasan-Yavuz Yılmaz, geçen yıl da Ankara'da tanıdığı Quick China restoran markanın franchise'ını alıp İstanbul'a getirdi. Yılmaz Kardeşler, Çin, Japon ve Thai mutfağının tatlarını sunuyor. Kısa bir süre önce ise Selenium Residence'da da Cafe Fiera'yı açan Yılmaz'ın oğulları da restoran işini sevdi ve büyüyor.