Çin hisseleri 4 yılın zirvesinde

çin

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, hükümetin emlak sektörünü destekleyici önlemler açıklamasının ardından Ağustos 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

KONUT SATIŞ VERGİSİNDEN MUAF TUTULMA KARARI ALINDI

Ülkenin en büyük inşaat malzemeleri üreticisi Anhui Conch Cement Co. yüzde 2.6 prim yaptı. China National Building Material Co. yüzde 2.9 değerlendi. Poly Real Estate Group Co. yüzde 2 yükselerek Şanghay’daki inşaat şirketleri göstergesini 7 yılın en yüksek seviyesine yöneltti. Merkez Bankası pazartesi günü ikinci kez konut satın alımı yapacak kişilerin ödemesi gereken zorunlu miktarı düşürdü ve maliye bakanlığı konut sahiplerini satış vergisinde muaf tutma kararı aldı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.5 yükselerek yerel saat ile 13:13’te 12,496.31 puana geldi ve pazartesi günkü yüzde 4.3’lük artışı genişletti.

ALINAN ÖNLEMLER BÜYÜMEYİ DESTEKLER

Çin hükümetinin emlak sektörüne yönelik aldığı önlemler konut fiyatlarındaki düşüşü frenleme ve büyümeyi destekleme çabalarının arttığına işaret etti. Şanghay’daki UBS Group AG stratejistlerinden Wenjie Lu, “Hükümetin gayrimenkul piyasasını çöküşten uzak tutmaya yönelik güçlü bir eğilimi var. Hisse senedi piyasasındaki ivmelenme bir süre devam edebilir” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 3,790.81 puana geldi. CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 artış gösterdi.