Çin NASA'nın imkansız dediği uzay motorunu yaptı
Detay Haber

Uzay yolculuğunda dünya devlerinin yarışı devam ederken, teknolojide de yarış hız kesmiyor. Eğer Çin devlet televizyonunda duyurulan EM Drive'ın yapıldığı haberi doğruysa, bilim kaynakları tarafından insanlık tarihine bir ilk olarak geçeceği yönünde yorumlandı.

Çin NASA'nın imkansız dediği uzay motorunu yaptı

EM DRİVE NEDİR?

Uzay roketleri için devam eden çalışmalarda motorlar da bilim adamlarının merceği altında. Basit ve kısaca açıklayacak olursak EM Drive, elektrik motorlu bir uzay roketidir. Çin devlet kanalında EM Drive'ın yapıldığı ve bilim adamları tarafından şuan test aşamasında olduğu duyurulmuştu. Haber doğruysa, Mars'a gidiş 70 güne kadar düşecek.

Çin NASA'nın imkansız dediği uzay motorunu yaptı

NASA NEDEN "YAPIMI İMKANSIZ" DEDİ?

EM Drive'ı NASA'ya göre "imkansız" kılan ise çalışma şeklidir. EM Drive'da motor, egzoz borusunda elektromanyetik dalgalar oluşturuyor. Egzozda oluşan bu dalgalar daha sonra borunun iç çeperlerinde sekmeye neden oluyor. Yaşanan sekme ise titreşime. Bu sıralı hareketlerin geçekleşmesiyle birlikte rezonans frekansında motorun takılı olduğu uzay aracı ileri doğru hareket ediyor.

En önemli neden ise; enerjiyi yok edemezsiniz. Enerjinin yoktan var, vardan yok edilemeyeceğini açıklayan termodinamik yasasını ve bir eylem olmadan hareketi olanaksız kılan Newton’un üçüncü yasasını ihlal ediyor olması.

Çin NASA'nın imkansız dediği uzay motorunu yaptı