Çin'de Gollum görüntülendi iddiası

Çin'de JRR Tolkien'in bilim kurgu romanının karakteri ve "Yüzüklerin Efendisi" adıyla beyaz perdeye uyarlanan filmin efsanevi canavarı Gollum'un çalılıklar arasında görüntülenmesi büyük tartışma yarattı.

Çin'de Gollum görüntülendi iddiası

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Huairou vadisinde arkadaşlarıyla kamp yapan bir turist insan benzeri bu canavarı amatör kamerasıyla görüntülediğini ileri sürerek fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Birbirinden ilginç fotoğraflar bir anda sosyal medyada büyük ilgi gördü.Ardından da kareler büyük tartışmanın fitilini ateşledi. Fotoğraflardaki çömelmiş vaziyette duran canavar benzeri şey neydi?

Çin'de Gollum görüntülendi iddiası

"ÇÖMELMİŞ ORACIKTA DURUYORDU"

İsmi açıklanmayan fotoğrafların sahibi Çin medyasına şunları söyledi: "İşemek için kamptan uzaktaki çalılıklar arasına gitttim. Bir de ne göreyim. İnsan benzeri canavar çömelmiş. Hemen fotoğrafını çektim"dedi.

Çin'de Gollum görüntülendi iddiası

TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Gollum benzeri fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca başta Çin başta olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi gördü. Ancak çok geçmeden olayın aslı ortaya çıktı.

''KOSTÜMÜMLE TUVALETİMİ YAPIYORDUM HEPSİ BU''

Çinli bilim kurgu film oyuncusu sosyal medyada gerçek olup olmadığı tartışmalarına son noktayı koydu. Karelerin Gollum ya da herhangi bir yaratığa ait olmadığını belirten sinema yıldızı: "Hafta sonu ben ve film ekibim Pekin'in dağlık bölgesine bilim-kurgu filmi çekmek için gitmiştik. Gollum benzeri kostümümle tuvaletimi yaparken fotoğraflarım çekilmiş. Hepsi bu" dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Kanadalı dağcı Myles Lamont da Gollum'a benzer bir yaratığı görüntülediğini öne sürmüştü.