Çin'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller Avrupa'ya geliyor
ensonhaber.com

Çin'de elektrikli araçlara olan ilgi oldukça yüksek. Ülkede satılan elektrikli araba sayısı, dünyanın geri kalanında satılan elektrikli araba sayısından bile daha fazla. Ayrıca ülkede sadece elektrikli otomobil değil, elektrikli otobüsler, motosikletler, scooterlar gibi çok geniş ürün yelpazesi bulunuyor.

çin

KÜÇÜK ARABALAR DAHA POPÜLER

Çin'de satılan elektrikli araçlar arasında en popüler olan model ise küçük otomobiller. Çin'de bu otomobilleri kullanmak için ehliyetinizin olması bile gerekmiyor ve bu minik araçların fiyatı ise yaklaşık bin dolar.

Aşağıdaki grafiğe baktığımızda mor renk ile gösterilen küçük elektrikli arabaların, normal elektrikli arabalardan daha fazla satıldığını görebilirsiniz.

çin

ÇİN DIŞINDAKİ BÜYÜK PAZARLAR

Çin'de 4 yıldır elektrikli otomobil üretimine devam eden Kaiyun Motors, Amerika ve Avrupa'da bu araçların oldukça popüler olabileceğini düşüyor. Kaiyun'un kurucusu Wang Chao, bu minik araçların tüketicilerin günlük ihtiyacını karşılamak için oldukça yeterli olduğunu ve Çin dışında da büyük pazarların bulunduğunu söyledi.

AVRUPA'DA SATIŞLAR BAŞLAYACAK

Kaiyun Motors, ilk olarak 'Pickman' adlı elektrikli otomobil modelini en kısa sürede ABD, Almanya ve İtalya'da satışa çıkaracak. Çin'deki versiyonu 2 bin 500 dolar olan bu aracın Amerika'daki sürümü ise 8 bin 950 dolardan satışa çıkacak.

araba

PİCKMAN'İN BAZI ÖZELLİKLERİ

6 farklı renk seçeneğine sahip bu araçlar, üç kişilik bir aileye göre tasarlandı. Tek bir şarj ile 120 kilometreye kadar gidebilen Pickman'in en yüksek hızı ise saatte 45 kilometre.

Normal elektrikli otomobiller ile karşılaştırıldığında batarya kapasiteleri biraz düşük olsa da bu otomobiller, özellikle düşük fiyatlı olduğundan Çin'de birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

Bakalım üretici şirket, Çin'de yakaladığı popülerliği Avrupa pazarında da yakalayabilecek mi? Arabaların ülkemize gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji