Çin'de yeni konutların fiyatlarındaki büyüme geriledi
Ajanslar

Hükümetin fiyatları kontrol altında tutmak için devreye aldığı kısıtlamalar büyük kentlerde etkisini göstererek fiyatların Temmuz'da Ağustos 2016'dan bu yana en yavaş artışı kaydetmesini sağladı. Küçük kentlerde fiyat artışları ise canlılığını korudu.

Çin'de yeni konutların fiyatlarındaki büyüme geriledi

Politika yapıcılar, sonbaharda hükümet ve Komünist parti yönetimindeki değişim olacağını dikkate alarak önceliği finansal sistem ve sosyal dengeye tehdit oluşturabilecek dramatik fiyat dalgalanmaların önüne geçmeye verdi.

KESKİN DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR

Çin'deki konut fiyatları artık eskiye kıyasla daha ılımlı artış kaydederken ve satışlar da yavaşlıyor. Uzmanlar, ülkedeki güçlü konut talebi dikkate alındığında fiyatlarda keskin bir düşüş beklemiyor.

Çin'deki 70 büyük kentte ortalama yeni konut fiyatları, istatistik bürosu verilerine göre, Haziran'da bir önceki aya kıyasla yüzde 0.7 artıktan sonra ivme kaybederek Temmuz'da yüzde 0.4 artış kaydetti.

Çin'de yeni konutların fiyatlarındaki büyüme geriledi

DÜŞÜŞ KAYDETTİ

Çin'in en büyük konut piyasası Beijing'de yeni konut fiyatları Haziran'da yüzde 0.4 geriledikten sonra Temmuz'da yüzde 0.1 düşüş kaydetti. Shanghai'da fiyatlar Temmuz'da yatay seyrederken, Shenzhen'de fiyatlar yüzde 0.2 geriledi.

Yeni konut fiyatları yıllık bazda bakıldığında Temmuz'da yüzde 9.7 ile Ağustos 2016'dan bu yana en yavaş artışı kaydetti. Konut fiyatlarındaki artış Haziran'da yıllık bazda yüzde 10.2 olmuştu.