Çin'deki telefon satışları son 5 yılın en düşük seviyesinde
ensonhaber.com

Bir analiz firmasının ortaya çıkan raporlarına göre, 2018 yılında Çin'de, sadece 396 milyon adet telefon satıldı.

Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 14 daha az. 2017 yılında ise bir önceki yıla göre yüzde 4 azalan telefon satışlarına, geçen senenin rakamları da eklenince, satılan telefon adedi son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

çin

Yukarıdaki grafiğe baktığımızda 2010 yılından itibaren hızlı bir şekilde yükselen satışlar, 2016 yılından sonra düşüşe geçmeye başladı. 2018 yılında ise yüzde 14'lük sert bir düşüş yaşanarak telefon satış rakamları iyice geriledi.

Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple, 2017 yılında yüzde 74 olan Çin'deki toplam pazar paylarını, 2018 yılında yüzde 88'e çıkardı. Huawei ve Vivo, diğer üreticilerin aksine, sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 9'luk bir büyüme gösterdi.

çin

Çin pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduran Huawei, her geçen yıl satışlarını artırarak pazar payını yüzde 27 seviyesine yükseltti.

Oppo ve Vivo ise birbirine oldukça yaklaşarak ikincilik için rekabet ederken, onların hemen arkasında yüzde 12'lük pazar payıyla Xiaomi bulunuyor.

Apple ise yüzde 9'luk pazar payıyla beşinci sırada bulunurken, satışlarının yüzde 13 azalması, Apple'ın Çin'de yaşadığı sorunları bir kez daha gösteriyor. Bakalım Apple, önümüzdeki süreçte Çinli üreticilerle olan rekabette nasıl bir strateji izleyecek?

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji