Çinli CEO Apple'ı Adolf Hitler'e benzetti

letv

Çin merkezli video paylaşım sitesi LeTV.com'un kurucu ve CEO'su Jia Yueting, Apple'ı milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti.

APPLE'I HİTLER'E BENZETTİ

3.8 milyar dolarlık servetin sahibi Yueting'in, Çin'in Facebook'u Weibo'da paylaştığı bu görselde Adolf Hitler Nazi selamı verirken görülüyor. Kolunda ise Naziler'in sembolü gamalı haç yerine Apple logosu bulunuyor.

"APPLE KULLANICILARA ZARAR VERİYOR"

Yueting, söz konusu görsel ile paylaştığı mesajda "Apple'ın kapalı devre anlayışı teknolojik gelişimin önünü tıkıyor, kullanıcılara zarar veriyor. Yine de herkes Apple'a tapıyor" ifadeleri yer aldı.

Çinli CEO Apple'ı Adolf Hitler'e benzetti

ANDROİD TELEFON ÇIKARIYOR

LeTV, çok yakın zamanda Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefon X900'ü görücüye çıkaracak. X900'ün fotoğraflarının sızması sayesinde yeni akıllı telefon önce Çin basınında, Yueting'in paylaştığı görsel sayesinde ise uluslararası basında yer bulmayı başardı.

APPLE'I ELEŞTİRMEK GELENEKSELLEŞİYOR

Bunun yanında akıllı telefon üreten Çinli bir firmanın ABD'li Apple'ı hedef alan açıklamalar yapması da yavaş yavaş bir gelenek haline gelmeye başladı. Ocak ayında Çinli teknoloji firması Xiomi'nin CEO'su Lei Jun yeni akıllı telefonları Mi Note'un tanıtımında konuşmasının önemli bir kısmını Apple'a ayırmış ve iPhone'dan daha iyi bir telefon ürettiklerini açıklamıştı.

Çinli CEO Apple'ı Adolf Hitler'e benzetti