Citroen'in sıra dışı elektrikli otomobili
ensonhaber.com

Citroen, son dönemlerde elektrikli araç yapımına oldukça önem vermeye başladı. Bu kapsamda geliştirilen 19_19 Concept, özellikle şehirden uzaklaşmak isteyenler için tasarlandı.

ŞEFFAF KAPSÜLÜ ANDIRAN GÖVDESİ

Uzunluğu 4.655 mm, genişliği 2.240 mm, yüksekliği 1.600 mm ve dingil mesafesi 3.100 mm olan 19_19 Concept; söz konusu boyutlarla geniş, ferah ve konforlu bir iç mekân vaat ediyor. 19_19 Concept’in tamamen şeffaf bir kapsülü andıran gövdesi oldukça büyük ve ince tekerlekler aracılığıyla yere temas ediyor.

Citroen'in sıra dışı elektrikli otomobili

Citroen'in sıra dışı elektrikli otomobili 19_19 Concept ViDEO

ARAÇTA FİLM KEYFİ

Aracı 3.10 metrelik dingil mesafesi sadece geniş bir yaşama alanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda devasa aküler için gerekli olan alanı da yaratıyor.

19_19 Concept’in kabini, oturma odası şeklinde tasarlandı. Yolcular; araçta kitap, dergi okuyabiliyor, video oyunu oynayabiliyor, yemek sipariş edebiliyor, müzik dinleyebiliyor ve hatta film dahi izleyebiliyor.

OTONOM SÜRÜŞ SİSTEMİ VAR

Otonom sürüş sistemlerine veri ileten sensörlerden yardım alan lastikler yol ve hava koşullarını algılıyor.

Ayrıca darbe emen ve doğal bir sünger gibi gürültüyü azaltan gözenekli dokusuyla, lastik sırtı yol ile kabin arasında dolgulu bir filtre ve ses engelleyici bir duvar görevi görüyor. 930 mm çapında ve 255/30 R 30 ebadındaki lastikler sıra dışı bir tasarımla dikkat çekiyor.

Citroen'in sıra dışı elektrikli otomobili

YOL ÜSTÜNDE SÜZÜLÜYOR

Sistem, yol koşullarını aktif olarak denetleyerek elde etmiş olduğu verileri yeni C4 Cactus ve yeni C5 Aircross SUV modellerinde de kullanılan Progressive Hydraulic Cushions® sistemine iletiyor.

Süspansiyon sistemi söz konusu veriler ışığında kendini ayarlıyor. Hedef sürücü ve beraberindeki yolculara yol ile olan bağın tamamen ortadan kaldırıldığı hissini vermek. Bunun için yol yüzeyindeki çukur ve tümsekler büyük bir özenle sönümleniyor ve böylece yol üzerinde süzülme hissi yaratılıyor.

Citroen'in sıra dışı elektrikli otomobili