Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu
AA

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde, teröristlerin kazdığı çukurlar yüzünden evleri yıkılan ya da kullanılamayacak hale gelen terör mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Konak Mahallesi'nde inşası süren 3 bin 87 konuttan, 2 bin 470'i tamamlandı.

140 METREKARELİK KONUTLAR YAPILDI

Vatandaşların; 90, 120 ve 140 metrekarelik modern konutlara yerleşmesiyle bir dönem silah ve patlama seslerinin yükseldiği mahallede, yeniden çocuk sesleri yankılanmaya başladı.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu

ÇOCUKLAR SOKAKTA OYUN OYNUYOR

Konutlar, aileleri konforlu bir yaşamla buluştururken, çevresinde oluşturulan yeşil alanlara kurulan oyun parklarında çocuklar, uzun bir aradan sonra arkadaşlarıyla yeniden güvenle ve özgürce oyun oynamanın tadını çıkarıyor.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu VİDEO

VATANDAŞLAR ÇOK MUTLU

Vatandaşlardan 2 çocuk annesi Ayşe Alkış (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşa edilen konutların konumunun çok güzel olduğunu belirterek, modern bir eve yerleşmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu

"Şehir ortamından, gürültüsünden uzak sakin bir ortam var burada. Son derece modern ve konforlu konutlar yapılmış. Çok beğendim. Büyük şehirlerdeki akıllı ev sistemi gibi evler yapılmış." diyen Alkış, ferah bir ortam oluşturulduğunu, rahat bir yaşam sürmeleri için her şeyin düşünüldüğünü belirtti.

8 çocuk annesi Piruze Yılmaz (62) ise eski evlerinin sobalı olduğunu, yeni konutların inşası ile modern evlere kavuştuklarını söyledi.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu

Yılmaz, "Eski evimiz 15 yıllıktı, bu ev yeni ve her şeyi ile orijinal. Evimizin önünde çocuklar için oyun alanları yapılmış. Havası ve sakinliği çok güzel. Yapanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"KENDİME AİT ODAM VAR"

Bedirhan Merduş (11), Cudi Mahallesi'ndeki evlerinin yıkıldığını anlatarak, yeni evlerinde kendisine ait odasının bulunduğunu aktardı.

Önceki evlerinin yakınında halı saha, park bulunmadığını dile getiren Merduş, "Burada park ve halı saha, evimizin hemen yanında. Arkadaşlarımızla oyun oynuyor, çok eğleniyoruz. Kendime ait odam var ve yeni evimiz çok güzel. Yapanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AİLELER HUZUR İÇİNDE YAŞAMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Cudi Mahallesi Muhtarı Süleyman Ediz, hak sahiplerinin modern ve ferah konutlara yerleşmeye başladığını, vatandaşların rahat bir yaşam sürmesi için en ince detayların dahi düşünüldüğünü belirtti.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu

Konut alanlarına oyun parkları ve bankların kurulduğunu, nezih bir ortam oluşturulduğunu ifade eden Ediz, "Bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Aileler huzur içinde yaşamlarını sürdürüyorlar." dedi.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, görevlendirme yapılmasının ardından başlattıkları çalışmalarla ilçenin çehresinin değiştiğini belirterek, imar ve ihya çalışmalarında sona yaklaşıldığını aktardı.

Cizre'de terör mağdurları yeni yuvalarına kavuştu

İlçede sadece beton bina, yol yapmadıklarını, vatandaşların moral ve motivasyonunu yükseltecek ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak faaliyetler de hayata geçirdiklerine işaret eden Arıcan; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleri de önemsediklerini vurguladı.

Arıcan, PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu yıkılan evlerin yerine 3 bin 87 konut, 200 iş yeri, 3 cami ve 2 taziyeevi yapıldığını, bunların 5 etaptan oluştuğunu, etaplardan 4'ünün tamamlandığını kaydederek, sportif alanları, oyun parklarıyla gayet modern, imarlı, huzurlu ve güvenli konutları vatandaşlara teslim ettiklerini, huzur ve sağlık içerisinde yaşamaları için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)