Kobe tutmadı sıra takside

Kobe tutmadı sıra takside

Türklerin uluslararası arenadaki başarılarını hazmedemeyen ırkçı gruplar, Türk şirketlerine yönelik karalama kampanyalarına ara vermeden devam ediyorlar. Bu grupların başını çeken Ermeniler daha önce Kim Kardaşyan'ı da kullanarak ünlü NBA yıldızı basketbolcu Kobe Bryant'ın THY ile reklam anlaşması yapmasını engellemek amacıyla bazı girişimlerde bulunmuşlardı.

''BUNLAR ARABALARA BOMBA BİLE KOYARLAR''

Kobe operasyonundan sonuç alamayan ırkçı gruplar, şimdi de hedeflerine ABD'de taksi ihalesine girmeye hak kazanan 3 şirketten birisi olan Türk firması Karsan'ı aldı. New York'ta açılan taksi ihalesinde Ford ve Nissan gibi devlerle finale kalan Karsan'ın kazanmaması için internetten karalama kampanyası başlatıldı.

Özellikle ırkçı gruplar, internet sitelerinden Türkiye ile terörizmi bir araya getirerek bu ihalenin Türk şirketlerine verilmemesi için baskı kurmaya çalışıyor. Bloglarda yorum yapan ırkçılar 'Bunlar arabalara bomba bile koyar' diyorlar. Irkçılara en güzel cevaplar da, yine aynı sitelerde yorum yapan Türkler'den geliyor. Irkçı grupları en çok rahatsız eden ise, Karsan'ın yarışta önde gitmesi. Bağımsız gözlemciler, çevre dostu araçlarıyla Karsan'ın avantajlı olduğunu belirtiyor.

TÜRKLER MİLLİ DAVA OLARAK GÖRÜYOR

ABD'deki blog sitelerinde başlayan kampanyalara karşı Türk vatandaşları da boş durmuyor. Birçok sitede forumlarda ve tartışmalarda yapılan karalamalara, dünyanın her bölgesinden katılan Türkler de Türkçe ve İngilizce olarak açıklamalarda bulunuyor. Bu durumu milli bir dava olarak görmeye başlayan ABD ve Türkiye'de yaşayan Türk vatandaşları; Facebook, Twitter ve inci sözlük gibi sosyal paylaşım sitelerinde gruplar oluşturuyor.

Bu arada New York Belediyesi'ne Türkler'in yoğun olarak e-mail ve faksla müracaat ettiği de ifade ediliyor.