Coca Cola'dan İsrail açıklaması

Coca Cola'dan İsrail açıklaması

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor. Boykata destek çığ gibi büyürken Coca Cola Türkiye'den bir açıklama geldi.

"YÜZDE 100'Ü HALKA AÇIK BİR ŞİRKET"

Medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu ifade eden firma, açıklamasında "Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD'de kurulmuş olan, % 100'ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır." ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN'DE EN BÜYÜK 3. İŞVEREN "

Öte yandan Coca-Cola'nin Filistin'deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcı olduğu belirtilen açıklamada, şirketin 1998 yılından bu yana Filistin'de faaliyet gösterdiği aktarıldı.

Filistin'de 3 fabrika, biri Gazze'de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunduğu hatırlatılan açıklamada 350 Filistinliye iş olanağı sağlandığı ve 3,500 ailenin böylelikle geçimini sağladığı belirtildi.