Cocu: Herkes egolarını bir kenara bırakmalı

Fenerbahçe, Lozan'la oynadığı hazırlık maçından 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Maç sonu açıklamalardan bulunan Hollandalı teknik adam oyuncularını uyardı.

"OYUNUN BOYUNU UZATTIK GOLLERİ YEDİK"

Özellikle ikinci yarıda çok açıldıklarını ve golleri kalelerinde gördüklerini ifade eden Cocu, "İlk yarıda istediğimiz gibi bir futbol sergileme yönünde ibareler gösterdik. Yaratıcı bir oyun sergiledik oyunu domine eden taraf bizdik. Pas oyunumuzu istediğimiz gibi yapabildiğimiz dakikalar vardı. Gol atmakta hala bazı zorluklar yaşıyoruz ama bu her antrenmanda çalıştığımız bir konu. İnanıyorum ve kesinlikle eminim ki bu konuyu geliştireceğiz.

Cocu: Herkes egolarını bir kenara bırakmalı

İkinci yarıda çok geniş alanlar bıraktık çok açıldık ve sahanın boyunu uzattık. Sahanın boyunu uzattığımızda da böyle güzel golleri kalemizde görmüş olduk. Maçtan mağlubiyetle ayrıldık bu nedenle. Dediğim gibi sahanın boyunu bu kadar uzatmamamız ve durumu bu hale getirmememiz gerekiyordu. Ama güzel olan da bir taraf vardı. 2-0'dan sonra pes etmedik, başımızı öne eğmedik yine golümüzü atmayı başardık." ifadelerini kullandı.

MEHMET TOPAL ÜZERİNDEN EGO ÖRNEĞİ

Mehmet Topal'ın oyun anlayışını örnek gösteren Hollandalı çalıştırıcı, "Antrenmanlara başlayalı uzun zaman olmadı. Bazı oyuncularımızın fizik düzeylerini daha yukarılara taşımaları gerekiyor. Bunun üzerine çalışmaları gerekiyor. Bir tatil dönemini geride bıraktık kazanmak, tempomuzu yukarıya taşımak için bir süre zamana ihtiyacımız oluyor muhakkak.

Cocu: Herkes egolarını bir kenara bırakmalı

Çalışmalarımıza devam ediyoruz ama bana göre en önemlisi Mehmet Topal örneğiydi bu akşam. Ben her zaman söylüyorum. Her şeyin önünde takım olmalı. Egoları bir kenara bırakmalıyız. Kişisel çıkarlarımızı hiçbir zaman takımın önüne koymamalıyız ki Mehmet Topal'ın bu akşam yaptığı buydu. Tamamen egolarını kenara bıraktı.

O bu takımın kaptanlarından ve tecrübeli oyuncularından biri. İkinci yarıda sahaya çıktığımızda kaptanlık pazubandı kolunda değildi ama takım arkadaşlarına ikinci yarının tamamında bir kaptan gibi davrandı. Takım içinde bir kaptan vasfı olduğunu herkese gösterdi. Takıma nasıl ait ve dahil olduğunu gösterdi. Bu bana göre çok önemli bir örnekti. Mehmet Topal'ın bu göstermiş olduğu davranış onun nasıl bir oyuncu olduğunu sergiledi diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.