Çocuk geline imam nikahı kıyan imama hapis cezası

cocuk

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Kavuştuk Köyü'nde yaşayan R.D. (16) isimli kız çocuğu, geçen yıl ilçe kaymakamı Özer Özbek'e sığınarak 12 bin lira başlık parası karşılığında aynı köyde yaşayan M.E.D. (17) ile zorla evlendirildiğini söyledi ve şikayetçi oldu.

"BENİ 12 BİN LİRAYA SATIP İMAM NİKAHIYLA EVLENDİRDİLER"

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre; R.D. ifadesinde, "İradem dışında beni 12 bin liraya satıp imam nikahıyla evlendirdiler. Okumak istiyorum, beni kurtarın" dedi. Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek olaya el koydu. Küçük kız koruma altına alındı. Dini nikah kıyan köy imamı Mehmet I. görevini kötüye kullanmak suçundan görevden uzaklaştırıldı.

BABA KENDİ İSTEĞİYLE EVLENDİĞİNİ SAVUNDU

Yurtta 3 gün tutulan R.D., ailesi ile görüştükten sonra kendi rızasıyla evine gitmek istediğini söyleyince ailesine teslim edildi. Baba N.D. ise kızının gerçek yaşanının 18 olduğunu, kendi isteğiyle evlendiğini savundu.

İMAMA VERİLEN HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

15 yıllık din görevilisi Mehmet I. hakkında "Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden evlenmek için dinsel tören yapma suçundan" 2 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İmama 1 ay 20 gün hapis cezası çıktı, ceza 1300 lira paraya çevrildi. Yargıtay da bu cezayı onarsa karar çocuk gelinlere kıyılan nikahlar için emsal oluşturacak.