Yıllar önce piyasaya çıkan 3 katlanabilir telefon
ensonhaber.com

Son günlerde yaşanan akıllı telefon sektöründeki gelişmeler, tek bir şeyden emin olmamızı sağlıyor: Katlanabilir akıllı telefonlar geliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtılan katlanabilir telefon FlexPai'den sonra, Xiaomi de geçtiğimiz günlerde katlanabilir telefonuna ait bir video paylaşmıştı. Ayrıca Samsung'un da çok yakında katlabilir telefonunu tanıtması beklenirken gözler diğer büyük üreticilere çevrilmiş durumda.

akıllı telefon

Birçok akıllı telefon kullanıcısı, katlanabilir telefonların popüler olamayacağını düşünse de aslında bu telefonlar ilk defa piyasaya çıkmayacak. Geçtiğimiz yıllarda bazı üreticiler katlanabilir telefonlar piyasaya sürmüş olsa da kullanıcılar bu telefonlara pek ilgi göstermedi. O zamanlar teknolojinin daha az gelişmiş olması, bu telefonların piyasada çok tutunamamasına neden oldu.

Gelin bu teknolojiyi daha önce kullanan ama piyasada pek tutunamayan 3 katlanabilir telefona göz atalım:

1. NEC MEDIAS W

nec

NEC Medias W katlanabilir telefon, 2013 yılında sadece Japonya'da satışa çıktığından muhtemelen hiç kimse böyle bir telefonun varlığından haberdar değil. İki ekranın katlanabilmesi için ortalarında bir menteşe sistemi bulunan telefon, 4,3 inçlik ekranlardan oluşuyor.

İki ekrandan birini klavye olarak da kullanabileceğiniz bu telefon, oldukça kalın olmasına rağmen, o zamanlar piyasada bulunan telefonların sunduğu bütün özellikleri barındırıyordu. Telefonda bulunan en büyük eksiklik ise arayüzün çift ekrandan yararlanmak için optimize edilmemesiydi.

2. ZTE AKSON M

ZTE AXON

Tasarım olarak yukarıda bahsettiğimiz NEC Medias W ile aynı özelliklere sahip olan ZTE Axon M, bir menteşe tarafından bir arada tutulan ekranlardan oluşuyor. Bu telefonun ekranları, iki ayrı uygulama çalıştırmak için optimize edildiğinden  NEC Medias W'den bir adım öne geçmeyi başardı.

ZTE Axon M, bir akıllı telefonun kullandığı en son katlanabilir tasarım olarak tarihteki yerini aldı.

3. SONY TABLET P

dony tablet p

Sony'nin katlanabilir bir telefon üretme çabaları 2012 yılında sonuç verdi ve Sony Tablet P piyasaya çıktı. Aslında tablet sınıfında üretilen bu cihaz, 1024 x 480 çözünürlüğününe sahip iki adet LCD ekrandan oluşuyordu.

Sony Tablet P, o zamanlar PlayStation sertifikasına sahip sayılı cihazlardan bir tanesiydi ve bazı eski PlayStation oyunları bu cihaz üzerinden oynanabiliyordu. Bütün bunlara rağmen Sony'nin bu cihazının kamera performansı oldukça kötüydü ve batarya ömrü çok kısaydı. Bu nedenle kısa bir süre sonra unutulup gitti.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji