Çöplükteki sokak hayvanlarına sahip çıktı
AA

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesindeki eğitimini 3. sınıfta bırakan, Babaeski'de annesi ile yaşayan Gökçer Korkmaz (32), bir geliri olmamasına rağmen hayvanseverlerin desteğiyle sokak hayvanlarının hem karınlarını doyuruyor hem de yaralı olanların tedavisini yaptırıyor.

ÇÖPLÜKTEKİ HAYVANLARI BESLİYOR

Korkmaz, her sabah su bidonları ile lokantalardan aldığı yemekleri koyduğu mobiletiyle ilçeye 15 kilometre uzaktaki ilçe çöplüğe gidiyor. Hayvanları besleyen, hasta ya da yaralı olanları da tedavi etmek üzere evine getiren Korkmaz, lokantada çalışan annesinin verdiği harçlıkla geçiniyor.

Sokak hayvanlarını üniversiteye tercih etti

Çöplükteki sokak hayvanlarına sahip çıktı

"BANA MİNNETLE BAKIYORLAR"

Sokak hayvanlarının çöp depolama alanındaki zorlu yaşamlarını gördükten sonra bir yıldır aksatmadan her gün onlarla ilgilendiğini anlatan Korkmaz, şunları söyledi:

"Sokak köpeklerini çok seviyorum. Bir yıl önce sokak köpekleri için çöplüğe adımımı attım ve hasta, sakat, aç, kendini yalnız hisseden hayvanları gördüğümde yüreğim burkuldu. Bir yıldır hep buradayım. Bir yıl önce de üniversiteyi bıraktım. Buraya her geldiğimde hayvanlar gözümün içine bakıyor. Bana minnetle bakıyorlar. Buraya gelirken onlara su getiriyorum, mama getiriyor ve onlarla zaman geçiriyorum. Bir yıldır bu mücadelenin içerisindeyim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)