Cross kardeşler gün sayıyor‏

1

İtalyan marka Fiat, Freemont ve Panda modellerinin Cross versiyonları Türkiye'de yollara çıkmayı planlıyor. Yerden yüksek yapıları sayesinde özellikle off-road aracı haline gelen Freemont'un Cross versiyonu Ekim'den itibaren satışa sunulacak. Panda Cross ise sipariş üzerine getirilecek.

Türkiye'de 1200 adet satılan Freemont'un satışlarının yüzde 20'sini kapsaması beklenen Freemont Cross, parlak siyah ızgarası, platin krom detaylarla güçlendirilmiş yeni ön ve arka tamponları, 5 kollu 19 inç Hyper Black jantları ve platin krom renkli yan etekleriyle dikkat çekiyor.

Cross kardeşler gün sayıyor‏

Bu büyük oyuncunun kaputunun altında 170 HP güç üreten 6 ileri otomatik şanzıman ve AWD dört çeker sistemi ile gücünü yere aktaran 2.0 litrelik Multijet II motor görev yapacak. Freemont Cross'da ayrıca Elektronik Denge Kontrol (ESC) sisteminin yanı sıra, çekim kontrol sistemiyle de (ASR) yerini alıyor. ABS Sistemi, Elektronik Devrilme Önleme Sistemi (ERM) ve Römork Savrulma Kontrolü (TSC), Freemont Cross'un standart donanımları arasında...

EURO NCAP'DEN 5 YILDIZLA DÖNDÜ

Euro NCAP tarafından 5 yıldız alan Fiat Freemont Cross; ön yolcu ileri düzey çokaşamalı hava yastığı, aktif baş hava yastığı, her koltuk sırası için yan cam hava yastıkları, her türlü hızda çekiş kontrol sistemli elektronik denge kontrolü ve Fren Destek sistemi, dört tekerlekte disk frenler, Isofix çocuk emniyet sistemi gibi güvenlik donanımları da yer alıyor.

PANDA BAYRAĞI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYACAK

Türkiye'ye sipariş üzerine gelecek Panda Cross modeli ise A segmentinde markanın bayrağını bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor. Yerden yükseltilen otomobil, Panda SUV konsepti üzerinden geliştirildi. Bir şehir aracını aynı zamanda off-road aracı haline getiren marka hiç şüphesiz Avrupa pazarında Panda Cross'tan çok şey bekliyor. Köşeli yuvarlak hatları yeniden yorumlanan Panda'nın Cross versiyonunda ELD (Elektirkli Kilit Diferansiyel) fonkisyonu ve ESC ( Elektronik Denge Kontrolü) sistemi standart olarak sunuluyor. Panda Cross, kaygan zeminde kalkış ve sürüşte ekstra destek sağlama yeteneğine de sahip. Auto, Off-Road ve HDC (İniş Kontrol) olmak üzere üç farklı sürüş modundan birini seçebilme şansı sunan Panda'nın yeni versiyonu her türlü yolda maksimum tutunma sağlayan dört mevsim 185/65R15 M+S lastikleriyle ıslak ve kuru zeminlerin yanısıra karlı yollarda da üstün off-road performansı hedefliyor.

Cross kardeşler gün sayıyor‏