Cübbeli Ahmet Hoca : Zinayı teşhir etmek daha büyük günah

Cübbeli Ahmet Hoca : Zinayı teşhir etmek daha büyük günah

Renkli kişiliği, polemikleri ve esprileriyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, nam-ı diğer Cübbeli Ahmet Hoca, Veyis Ateş’in sunduğu “Habertürk Özel”e konuk oldu. Programda İslam’a dair bilgiler veren Cübbeli Ahmet Hoca, güncel konular hakkında da örnekler verdi. Özel hayatın gizliliğine değinen Cübbeli, İslam’ın özel hayata verdiği öneme vurgu yaptı.

'' İSLAM HUKUKU POLİSE BU HAKKI VERMİYOR''

Peygamberimiz Efendimizin (SAV) kendisine gelenlere günahlarını anlattırmadığını söyleyen Cübbeli, Müslümanların birbirlerini sevmesi ve ayıplarını açığa çıkarmamaları gerektiğini anlattı. “İslam hukuku polise bekçiye insanlar evlerinin içinde ne yapıyor diye araştırma hakkı vermiyor. Toplumu bozan faaliyetler dışında yaşadığı Allah’la onun arasındadır.“ diyen Cübbeli Ahmet Hoca, “Kendi kızının başına kötü bir şey gelsin; sesini, görüntüsünü kaydedip internete atsınlar ister misin? Peki, neden bunu başka bir adama yapıyorsun, adam kalkıp intihar etti kızının görüntüsü çıktı diye. Adamın özel hayatı.''

''İNSANLARIN ZİNA ETME ÖZGÜRLÜĞÜ DE VAR''

''İnsanların zina etme özgürlüğü de var. Günah, haram ama Allah’la onun arasında ve kanunen suça girmeyen bir şey. Ama senin alıp onun görüntüsünü teşhir etmen o zinadan binlerce kat günahtır. Bu nasıl bir namussuzluktur. Ama maalesef Müslüman bunu Müslüman’a yapıyor, ayıp araştırıyor. Kim Müslüman’ın mahreminin peşine düşerse, nedeni ne olursa olsun, Allah da onun ayıplarının peşinde düşer” ifadelerini kullandı.