Çubukçu'nun başını Nuray Mert mi yaktı

Çubukçu'nun başını Nuray Mert mi yaktı

59. hükümette 2005 yılında yapılan değişiklikle kabineye girerek Devlet Bakanı olan, 60. hükümette 2009 yılında yapılan değişiklikle de Türkiye'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olan Nimet Çubukçu, geçen hafta açıklanan yeni hükümette yer almadı.

Çubukçu'nun yeni kabinede yer almaması sürpriz olarak yorumlanırken, kulislerde TBMM Başkanvekili olacağı konuşuldu ancak Çubukçu'ya bu görev de verilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı grevini Ömer Dinçer'e devrederken duygulu bir burukluk yaşayan Çubukçu'nun kabine dışı kalmasının nedenleri konusunda farklı iddialar ortaya atıldı. İddialara tepki gösteren Çubukçu ise “Neden sorgulanıyor, neden gerekçe aranıyor, bunu da anlamadım” dedi.

MERT'LE ARAMIZ 1,5 YILDIR ARAMIZ AÇIK

Çubukçu, “Nuray Mert'le yakın arkadaş olmanız nedeniyle görevden alındığınız iddia ediliyor” sorusunu da şöyle yanıtladı “Saçma sapan iddialar. Olur mu öyle şey? Eskiye dayalı bir arkadaşlığımız olabilir ama ‘arkadaşı ' diye gerekçe aramak doğru değil. Üstelik bunu söylemek istemiyorum ama 1.5 yıldır kendisinin (Nuray Mert) duruşuyla ilgili aramızda bir mesafe vardı. Ama bunları söylemeyi de ağır buluyorum. Bakın ben görevi devrederken de söyledim: Gülümseyerek geldim, gülümseyerek gidiyorum.”

Çubukçu uzun zamandır bakanlık yaptığını ve Türkiye'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olduğunu da hatırlatarak, “hükümette bu tür değişiklikler olabilir. Sayın Başbakan çok doğru bir karar aldı. Kabineye yeni kan geldi. Bu karar son derece doğru. Ama insanların bir gerekçe araması, gerekçe bulup onun üzerinden yorum yapması anlamsız bence” dedi.

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

“Yeni kabineye girme ihtimali en yüksek görünen isimlerden biriydiniz. Bu sürpriz nedeniyle gerekçe aranıyor olabilir mi?” sorusunu ise Çubukçu, “İnsanlar iç dünyalarında bunu düşünebilirler. Ama diğer iddialar ve gerekçe aramalar doğru değil ” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Nuray Mert'in yazılarına tepki göstermiş bu mertlik değil namertliktir diyerek, sert bir şekilde eleştirmişti.