Çukurova Bölgesel Havalimanı için karar verildi

w

Müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle ağustos'ta sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, devlet bütçesiyle yapılmasına karar verildi.

İKİ ETAP HALİNDE İHALEYE ÇIKARILACAK

Mayıs 2013'de temeli atılan havalimanının, yüklenici firma Koçoğlu İnşaat bir süre önce iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Projenin değeri ise 357 milyon Euro olarak açıklanmıştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesinden vazgeçildiğini anlatan Yıldırım, devlet bütçesiyle yapılmasına karar verilen havalimanı için Yüksek Planlama Kuruluna müracaatta bulunduklarını, gelecek neticeye göre de iki etap halinde ihaleye çıkacaklarını aktardı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için karar verildi

KOLAY ULAŞIM İMKANI

Yer tesliminin yapılmasından sonra yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanması planlanan havalimanının, nihai olarak 30 milyon yolcuya hizmet edeceğini belirtildi. Çukurova Havalimanı, 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için karar verildi