Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetiyle görüştü
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ABD Senato Heyetini Mabeyn Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldız Mabeyn Köşkü'nde akşam saatlerinde gerçekleşen kabulde, Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı.

ABD Senatosu Üyesi Kirsten Gillibrand başkanlığındaki heyetin kabulünde, iki yakın ortak ve müttefik konumundaki Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin, ortak değerler ve saygı temelinde daha da derinleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetiyle görüştü

ERDOĞAN'A SURİYE TEŞEKKÜRÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, başta IŞİD ve PKK olmak üzere örgütlerden kaynaklanan tehdit karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin ve işbirliğinin daha da önem kazandığına işaret edildiğini bildirdi. ABD Senato Heyetinin Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmasından ve insani yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdir ve teşekkürlerini de ilettiği ifade edildi.

CLİNTON'A EN YAKIN İSİM

Heyetin başkanı olan ABD Senatosu Üyesi Kirsten Gillibrand, ABD’de 2016 sonunda yapılacak olan başkanlık seçiminde Demokratların adayı olarak yarışan Hillary Clinton’a en yakın isimlerden.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetiyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetiyle görüştü

2000 yılındaki senato seçimlerinde aday olan ve kazanan Clinton’ı o dönemden bu yana destekleyen avukat Gillibrand, ilk adaylığı sırasında seçim kampanyası için yüklü miktarda bağışı da yapmıştı. 2016’daki başkanlık yarışında da Hillary Clinton’un kampanyasına destek veriyor.

BİDEN'DAN ÖNCE ZİYARET

ABD heyetinin ziyareti, 23 Ocak'ta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ziyaretinin öncesinde gerçekleşti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)