Erdoğan, CHP - HDP arasındaki işbirliğini eleştirdi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Demirtaş'ı ziyaret etmesiyle ilgili "Bu şahıs değil miydi 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan?" diye sorarak "Sen ne akla hizmet ediyorsun?" dedi.

"Bunlar sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. Vatandaşımızı sokağa çağırıp insanları birbirine kırdıran bunlar değil miydi?" diye konuşan Erdoğan "Barajı geçsin dedikleri parti, seçmenlerini temsil etmek yerine, örgüte silah taşıyordu. Böyle bir partinin illa mecliste olmasını ülkemizde bir tek PKK istiyor, bir de CHP istiyor." dedi.

53 KÜRT KARDEŞİMİ BUNLAR ÖLDÜRDÜLER

"Cezaevinden aday olmuş bir zatı ziyaret ediyor. Muharrem, sayın Muharrem, ince ince Edirne'ye gittin. Diyarbakır'da yapılan 7 Haziran seçimlerinden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış, neymiş serbest kalması gerekiyormuş...  Sen ne diyorsun ya, bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da VİDEO

BARAJI GEÇMELERİNİ BİR PKK İSTİYOR BİR DE CHP

Barajı geçsin dedikleri parti, seçmenlerini temsil etmek yerine, örgüte silah taşıyordu. Böyle bir partinin illa mecliste olmasını ülkemizde bir tek PKK istiyor, bir de CHP istiyor. Yurtdışında aynı çadırın bir tarafını CHP, bir tarafını bölücü örgütün siyasi kanadı kullanıyor. Topunuz gelin topunuz. Benim Avrupa'daki kardeşlerim her şeyi çok iyi biliyor. Onlar sizin o çadırlarınıza oy vermezler."

Erdoğan, CHP - HDP arasındaki işbirliğini eleştirdi

Adıyaman mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

ÜLKEMİZİ 2 KAT DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

"Yaparsa yine AK Parti yapar. Nasıl geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3.5 kat büyüttüysek şimdi de ülkemizi 2 kat daha ileri götürmek istiyoruz.

HANIMLARA ZULMETMEYİN

Tütüne karşı olsam da bu ürünün ticari önemini de görmezden gelmiyorum. Yine de tavsiye etmiyorum. Sakın sigara içmeyin. Hele erkekler hanımlara zulmetmeyin. Sizin içtiğiniz sigara, siz aktif içici oluyorsunuz. Ama zararı benim hanım kardeşim görüyor.

SATIŞI YASAKKEN BİZ İMKAN SAĞLADIK

Bu konuyu istismar ederek kafanızı bulandırmaya çalışanlar olduğunu duydum. Geçmişte tütünün bir gramının satışı dahi yasak iken tütünün değerinden satılabilmesine biz imkan sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir.

ÖNÜNÜZ KESİLMEYECEK

Biz hep sizlerin ekmeğine engel olmaya değil, ekmeğini büyütmeye geldik. Arkadaşlarıma, inşallah 24 Haziran'dan sonra bu konuda talimatlarımızı verdik. Çalışmalarını yapıyorlar ve asla sizin bu konuda da önünüz kesilmeyecek. Rahat olun. Sizin kazanılmış haklarınızı AK Parti iktidarı geri almaz.

KENDİ ADAYLARINI BIRAKIP BAŞKA ADAYLAR İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imzalar toplanırken, kendi adaylarını bırakıp, başka adaylar için sıraya girdiler. Bu işin demokrasiyle alakası yok. Güya hepsi bir araya gelip bizim önümüzü kesecekler. Bu siyaset mühendisliğiyle biz 1989'dan bu yana mücadele ediyoruz. Şimdi de şu parti barajı geçsin diyip, seçmenlerini işportaya çıkartıyor.

AVRUPA'DAKİ KARDEŞLERİM HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Barajı geçsin dedikleri parti, seçmenlerini temsil etmek yerine, örgüte silah taşıyordu. Böyle bir partinin illa mecliste olmasını ülkemizde bir tek PKK istiyor, bir de CHP istiyor. Yurtdışında aynı çadırın bir tarafını CHP, bir tarafını bölücü örgütün siyasi kanadı kullanıyor. Topunuz gelin topunuz. Benim Avrupa'daki kardeşlerim her şeyi çok iyi biliyor. Onlar sizin o çadırlarınıza oy vermezler.

MİLLETİMİZE KURŞUN SIKANLARIN SIRTINI SIVAZLIYORDU

Kardeşlerim, ret, asimilasyon, inkar, bütün bu politikaları biz kaldırdık. Ülkemizde artık hiç kimse, ne kökeninden ne inancından dolayı itilip kakıldığını söyleyemez. Cezaevinden aday olmuş bir zatı ziyaret ediyor. Muharrem, sayın Muharrem, ince ince Edirne'ye gittin. Peki bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi benim 53 tane Kürt kardeşimin ölümüne neden olan. Neymiş, serbest bırakınmış. Neyi serbest bırakıyorsun? Bu ülkede hukuk var, adalet var. Yasin Börü'nün hesabını veremezsiniz.

Adalet tecelli edecektir. Bunlar sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim'de vatandaşımızı birbirine kırdıran bunlar değil miydi? Cezaevindeki zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var. Ekranlarda saz çalıyor diye tasarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyordu. Doğu ve Güneydoğu'da istismar dili kullanan bu parti, Batı'da ne kadar marjinal kesim varsa onlarla birlikte yol yürüyor. Bunlardaki riyakarlık, bunlardaki zehirli dil kimsede yok. Ülkemizi yurtdışında kötülemenin dışında ne icraatları var. Bölgede görevlendirdiğimiz kayyumlar, o belediyeleri pırıl pırıl hale getirdiler. Diyarbakır'dan Mardin'e Şırnak'tan Siirt'e gönderdiğimiz kayyumlar, onların kan akıttığı musluklardan su akıtıyor su. Onların yıktıkları evleri, iş yerlerini, tarihi eseleri çok daha güzel şekilde yeniden ayağa kaldırdık."