Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika ülkelerini ziyaret edecek
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika ülkelerini ziyaret edecek

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uganda ve Kenya'yı ziyaretine ilişkin bilgilere yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uganda'ya 1 Haziran'da yapacağı ziyaretin Türkiye'den bu ülkeye cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımdan tarihi önem taşıdığı belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın Uganda'da Cumhurbaşkanı Yoweri Musewini ile bir araya geleceği, mevkidaşı ile heyetler arası görüşmelere başkanlık edeceği bildirildi.

UGANDA'DAN SONRA KENYA

Erdoğan'ın Uganda ziyaretinin ardından Kenya'ya gideceği ve 2 Haziran'da da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile görüşeceği ifade edilen açıklamada, heyetler arası görüşmelerin gerçekleştirileceği aktarıldı.

"İLİŞKİLERİN DAHA DA GÜÇLENDİRİLMESİNİ AMAÇLAYAN ZİYARETLER.."

Açıklamada, iki ülkede de cumhurbaşkanlarının iştirakiyle düzenlenecek iş forumlarında iş adamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelerek, işbirliği imkanlarını değerlendirecekleri vurgulanarak, şunlar kaydedildi: "Söz konusu ülkelerle ilişkilerin daha da güçlendirilmesini amaçlayan bu ziyaretler, ikili işbirliği konularının tüm yönleriyle ele alınmasına, başta Afrika Kıtası olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacaktır. Ziyaretler vesilesiyle, bu ülkelerle çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalanması öngörülmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)