Cumhurbaşkanı Erdoğan ATO toplantısında
ensonhaber.com

erdogan

Türkiye ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO'daki toplantıda büyüme rakamlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yılın tamamında yüzde 7'lik büyüme elde etmeyi hedefliyoruz. Büyüme rakamı ile iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İBRAHİM ÇAĞLAR'IN VEFATI

"İbrahim Çağlar örnek bir arkadaşımızdı. Ülkemizin en eski  ticaret odasında üstlendiği sorumlulukları yerine getiren İbrahim Çağlar'dan beklediğimiz çok hizmetler vardı. Sayın İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, milletimize başsağlığı diliyorum.

BÜYÜME RAKAMLARI

Bu rakamlarla iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum. (Türkiye'nin yüzde 11,1 büyümesi) Bu oranla Türkiye, 3. çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur.

Türkiye kenidisine güvenen, inanan kimseyi sükutu hayale uğratmamıştır, uğratmayacaktır. Bizimle birlikte olanlar kazanacaktır.

Erdoğan: Büyüme rakamlarıyla fesat odaklarına en güzel cevabı verdik- VİDEO

"KUDÜS'TE İNSAN HAKLARI AYAKLAR ALTINA ALINDI"

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimize de buradan selamlarımızı iletiyorum.

İnsan Hakları Günü'nü, dünyanın pek çok yerinde, özellikle Kudüs'te insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde anıyoruz.

Kudüs'te sergilenene vandallığın, zulmün ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında ayrı bir hikayeyi barındırır. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidir.

"SEN ÇALARSIN SEN OYNARSIN"

Amerika aldığı bu kararla Kudüs'te dökülen bu kana ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz ve tanımayacağız. Trump'un bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın.

1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecek.

"İİT DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Çarşamba günü düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi hem kendi adımıza hem de İslam İşbirliği Teşkilatı altında dile getiriyoruz.

Bugün dünyada insan hakları Batı'nın belirlediği standartlar üzerinden konuşuluyor. Ama bu küresel bir konu.

Tek sorunumuz kendi ölçülerimize kendimizin uymuyor oluşu. Kur'an ve sünnet terbiyesi almamış kendini bilmezler, asla İslam'ı temsil edemez.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki savaşlardan kaçanlara karşı duruşu başlı başına bir insan hakları efsanesidir.

Bu millete ihanet içine girmemiş olma şartıyla kalbimiz de kapımız da herkese açıktır.

"BUNLAR YPG'YE PYD'YE ÖDÜL VERECEK KADAR ÖDÜLSÜZLÜKTEN NASİBİNİ ALMIŞLAR"

Aylan bebeğin kıyımıza vuran fotoğrafını asla unutmayacağız. Mültecilere sahip çıkma konusunda bir ödül verilecekse bunu en çok hak eden ülke Türkiye'dir. Ama bize böyle bir ödül verilmeyeceğini biliyoruz.

İnsan hakları tamamen politik konumla ilgili. Bunlar YPG'ye PYD'ye ödül verecek kadar ödülsüzlükten nasibini almışlar.

Sigara içmek suretiyle yanındakini rahatsız etme hakkına sahip değilsin. Bunun adı kul hakkıdır.

AYRINTILAR GELİYOR...