Erdoğan,  Azerbaycan Türk İş Konseyi Toplantısı'nda
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

''Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkistan coğrafyası bizim ana yurdumuz, ana coğrafyamızdır. Sınırların, mesafelerin anlamını yitirdiği bir dönemde yaşıyoruz. Bölgesel iş birliğinin önemi giderek artıyor.

Her yıl onbinlerce insanımız daha iyi bir gelecek için göç ediyor. 6,5 milyon vatandaşımız, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaşamlarına devam ediyor. Türkiye, son yıllarda komşu coğrafyalardan göç almış bir ülke. Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşayan, 20 milyonun üzerinde Türk kökenli vatandaş bulunuyor.

Bir milletin diasporası olmaz. Yurt dışına giden girişimlerimiz oranı da artıyor, başarıyla göğsümüzü kabartan kardeşlerimizin. Dünya TÜRK-İŞ konseyi yurt dışında yaşayan vatandaşlar için bir referans. Dünya TÜRK-İŞ Konseyi'ne üye olmalarına davet ediyorum.

Her alanda iş birliğimizi değiştirmenin yolunu aramalıyız. Türkiye, yaklaşık 40 yıldır aralıksız bölücü terör örgütleriyle mücadele ediyor. Dünyanın en kalleş terör örgütlerinin hedefi olmuş, on binlerce vatandaşını kurban vermiş vatanız.

Suriye krizindeki gibi tutarsızlığa maruz kalmadık. 30 bin tır dolusu silah ve mühimmatla donatıldığını gördük. Bu kadar araç Irak üzerinden geldi. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde yaşandı. Terörle mücadele ediyoruz diye amborgodan ekonomik tehditlere kadar yaşamadığımız kalmadı.

Şu son attığımız adımın tek sebebi var; Suriye'nin kuzeyi özellikle PKK'nın yan unsurları olan terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. El-Bab'ı kimlerden temizledik. 3 bin 400 DEAŞ'lıyı temizledik. Aymı şekilde Cerablus'u biz bu terörislerden temizledik mi? Gerçek sahipleri var. Ey Arap Birliği bunları görmüyor musunuz? Ey Arap Ligi bunları görmüyor musun?

Bu ikiyüzlülük neyle izah edilir. PKK'nın ve diğer yan kolları bunlar birlikte hareket ediyorlar. Posterleri çıkıyor, işte buyurun PKK. Ama siz inadına bunu yapıyorsunuz. Güçlenen Türkiye karşısında bunu yapıyorsunuz. Vazgeçmeyeceğiz.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı, terörle mücadeledeki kararlılığımızın işaretidir. 9 Ekim'de başlattığımız operasyonda Fırat'ın doğusunu temizlemeyi hedefledik.  Şu ana kadar 700'e aşkın havan topu  atıldı. 9 aylık Muhammed'imiz şehit oldu. 18 insanımız hayatını kaybetti, 148 vatandaşımız yaralandı. Bunlar her zaman sivil öldürdüler. Her zaman yaptıkları iş bu, teröristin yaptığı iş bu.

Diyarbakır'da malum partinin önündeki ellerinde çocuklarının resimleriyle ağlayan anneleri görmüyor musunuz? Oraya gelin. Şimdi kalkmışsınız Türkiye'yle ilgili karar alıyorsunuz. Alsanız ne yazar almasanız ne yazar.

40 milyar dolar bizim yaptığımız harcamalar, gelse de gelmese de yapıyoruz. Bu mücadelede 9'undan bu yana şimdiye kadar 550'nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. 26'sı bunları yaralı, 24'ü teslim edilmiş durumda. Bizim işimiz teröristlerledir. Parlementodaki Kürt milletvekili sayısı 50'dir. Kürtmüş, Arapmış farkı yok. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.

Açık söylüyorum. Başladığımız işi muhakkak bitireceğiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Biz de nihai zafere ulaşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan,  Azerbaycan Türk İş Konseyi Toplantısı'nda